REAL MADRID

Casemiro: Modrić ne bi bio tako važan za Real da nema Zidanea

Foto: Getty Images/Guliver Image

REALOV veznjak Casemiro dao je veliki intervju engleskom Guardianu u kojemu je govorio o svojim počecima, najboljim danima u karijeri, suigračima i Zinedineu Zidaneu.

Casemiro je u Real stigao 2013. godine iz Sao Paula za šest milijuna eura, a pod vodstvom Zinedinea Zidanea izrastao je u jednog od najboljih igrača na svijetu na svojoj poziciji. Brazilac je odrastao u iznimno siromašnoj obitelji, a hranu i odjeću mu je često plaćao trener u lokalnom klubu.

"Sve što sam danas mogu zahvaliti prvenstveno svojoj majci, a onda nogometu. Uspio sam se probiti u nogometu, a mnogi moji prijatelji nisu imali tu sreću. Na svakoj utakmici dajem 200 posto jer znam koliko je teško bilo doći do statusa koji sad uživam. Nogomet prvenstveno igram glavom. Volim čitati igru, protivnika i protivničkog trenera. Kod kuće imam sve analitičke alate kojima analiziram nogomet u čitavom svijetu. Od Kine do bilo gdje. Žena će poludjeti sa mnom, ali to je moj posao. Nogomet je moj život i moram stalno misliti o njemu", rekao je Casemiro.

Pod Zidaneovim vodstvom osvojio je sve u karijeri, a upravo mu je Francuz bio najveći idol.

"I danas, nakon svih ovih godina sam malo nervozan kad s njim razgovaram. Rekao sam mu da nema pojma što je on meni značio. Zidane je nevjerojatan tip. Zna izvući ono najbolje od svakog od nas. Ja ne bih bio igrač kakav sam danas da nije bilo njega. Ne bi ni Luka Modrić, ni Kroos, ni Valverde ni Isco. Nikad neće od vas tražiti ono što ne možete, nego će inzistirati na onome u čemu ste najbolji", rekao je Casemiro.

Pročitajte više