Nogomet

Čeferin: Klopp i Guardiola se bune? Radnici tvornica bi se trebali buniti, a ne oni

Foto: EPA

GLAVNI čovjek UEFA-e Aleksander Čeferin u intervjuu za Gazzettu dello Sport govorio je, između ostalog, o Superligi te odgovorio svim trenerima i igračima koji se žale na prevelik broj utakmica u sezoni. Poručio je da se nemaju zbog čega žaliti i da bi se pobuniti trebali samo "radnici u tvornicama".

"Klubovi su tražili deset utakmica u Ligi prvaka, bit će ih osam, pravi broj. Lige s 18 momčadi bile bi korisnije, ali predsjednici se ne slažu. Trebali bi shvatiti da su dva nacionalna kupa previše. Klopp i Guardiola se bune? Lako je uvijek napadati FIFA-u i UEFA-u, ali situacija je jasna: igraš li manje, smanjuju se plaće. Ako se netko treba žaliti, to su radnici u tvornicama koji zarađuju tisuću eura mjesečno", rekao je za Gazzettu, a prenosi Calcio Finanza.

Čeferin: Superliga je mrtva. Nitko ne želi sudjelovati u njoj

Osvrnuo se i na projekt Superlige, koji je propao vrlo brzo nakon što je izašao u javnost, ali čelni ljudi Juventusa, Real Madrida i Barcelone još uvijek se zalažu za njega. Slovenac je otkrio da s glavnim čovjekom Juventusa Andreom Agnellijem, čijoj je kćeri bio kum na krštenju, više nije ni u kakvim odnosima.

"S Agnellijem nemam nikakav odnos. S Perezom sam se sreo u Parizu i poštivao protokol, čestitao sam mu. Ne mogu očekivati ​​da će UEFA biti moje vlasništvo. UEFA nije monopol i svi su slobodni odlučiti hoće li biti u njoj. Mogu sudjelovati u našim kupovima ili organizirati svoje, ali onda je logično da ne igraju u našim, zar ne? Kakva god bila odluka suda, ništa se ne mijenja: projekt je mrtav jer nitko ne želi sudjelovati. Vidim samo tri čovjeka bijesna na sve, ali sad je gotovo."

Pročitajte više