Transferi

Predsjednik Bayerna: Perišić možda nije spektakularan, ali je tip igrača koji volim

Foto: Guliver Image/Getty Images

BAYERN je odbio aktivirati klauzulu o otkupu Ivana Perišića koji je na posudbi iz Intera i hrvatski reprezentativac nakon završetka Lige prvaka vratit će se u Milano.

Njemački prvak dugo je razmišljao hoće li zadržati Perišića za čiju je posudbu platio pet milijuna eura. Trebao je Interu platiti još 20 milijuna eura za otkup ugovora, ali je zbog pandemije koronavirusa odlučio da neće riskirati s tolikim novcem za 31-godišnjaka.

"Čitam da mnogi klubovi režu plaće igračima kako bi smanjili troškove pa očekujem da će ovog ljeta na tržištu biti puno veća ponuda nego potražnja. To obično dovodi do pada cijena i plaća. Klubovi moraju učiti u ovoj krizi i pokušati vratiti održivost u nogomet", objasnio je izvršni predsjednik Karl-Heinz Rummenigge situaciju u klubu i na tržištu.

Uoči utakmice protiv Barcelone u Ligi prvaka (petak) Rummenigge je nahvalio Perišića koji je ove sezone zabio sedam golova uz 10 asistencija.

"To je tip igrača koji mi se jako sviđa. Možda ne igra uvijek spektakularno, ali je jako efikasan i odradi svoj posao. Najbolji je primjer posljednja utakmica s Chelseajem."

Čelnik Bayerna je dodao i da očekuje kako će David Alaba produžiti ugovor, da Philippea Coutinha neće zadržati te da je Thiago Alcantara zatražio transfer.

Pročitajte više