Češki mediji: Sparta je doživjela najveću blamažu u posljednjih deset godina

"OVO JE najveća blamaža u posljednjih deset godina; Mandžukić je napravio pravi nered u obrani Sparte i odveo Dinamo dalje", pišu češki mediji.

Blesk je većinu pažnje posvetio događajima prije utakmice, rušilačkom pohodu huligana koji su u Pragu terorizirali sve one koji su im se našli na putu. Cijelo gostovanje navijača Dinama jednostavno su nazvali Balkan.

Ipka, ostalo je nešto mjesta na ovom portalu i za samu utakmicu.

"Neriješeno bez golova iz Zagreba činilo se kao dobra polazna točka za plasman Sparte u Ligu Uefa, no na kraju se to nije dogodilo. Iako je Sparta vrlo brzo preokrenula vodstvo Dinama, fenomenalni Mandžukić je donio Dinamu pobjedu. Iako je Kladrubsky postigao izjednačujući  pogodak pred kraj susreta, Sparta nije uspjela doći do pobjede."

Blesk piše i o odluci trenera Lavičke da u momčadi ostavi Kučeru.

"Lavička je začuđujuće ostavio Kučeru u momčadi iako je bio jedan od glavnih krivaca u teškom porazu u Liberecu."

Češki portal Sport u naslovu piše: "Najveća blamaža u posljednjih deset godina".

Tim naslovom počinje osvrt na ispadanje Sparte protiv Dinama. Sport pište da u posljednjih deset godina Sparta nije doživjela takvu europsku blamažu kao ove sezone. Izgubili su u trećem pretkolu Lige prvaka te nisu dohvatili niti grupu u Kupu Uefa.

"Iako je Sparta konačno počela zabijati pogotke, zabila ih je čak tri, no i zagrebački Dinamo je zabio tri i prošao dalje. Utakmica je počela ispitivanjem snaga, a onda smo vidjeli četiri pogotka, dva s obje strane, u samo 13 minuta", piše Sport.

"Mandžukić je napravio pravi pravcati nered u obrani Sparte. Stvarao je ogromne neprilike Repki, namještao je opasne prilike, praktički radio je što je htio."

"Malu nadu dao nam je Kladrubsky kada je postigao pogodak iz kaznenog udarca u 82. minuti, no za pobjedu igrači Sparte nisu imali snage te su ispali iz natjecanja u Europi", zaključuje češki Sport.

M.Š.
Foto: Blesk

Pročitajte više