BOKS

Četiri Hrvata zagrijavaju publiku za povijesnu borbu Ivane Habazin

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

IVANA HABAZIN 22. listopada će se u Zaboku boriti s Australkom Dianom Prazak za WBC Silver pojas u velter kategoriji. Pobjedom bi osvojila svoju treću svjetsku titulu, što nikom još nije uspjelo u povijesti hrvatskog ženskog ni muškog boksa.

Borba će se održati na priredbi Dražen Petrović Memorial Fight Night, koja je ime dobila jer pada na rođendan hrvatske košarkaške legende, istog dana 33 godine će napuniti i Habazin. Sada je poznata cijela postava priredbe kojoj će glavna borba biti ona između Habazin i Prazak, također bivše dvostruke svjetske prvakinje.

Na priredbi će nastupiti još četiri hrvatska boksača: naš olimpijac iz 2016. Hrvoje Sep (11-1) te Ivica Bačurin (31-14-1), Patrik Čelić (5-1) i Rafael Pervan (7-0-1), kao i Kolumbijac Daniel Vernaza (3-0) te njemački borac rođen u Srbiji Marko Stanković Stark (9-0).

Habazin u karijeri ima omjer 21-4, a njena protivnica 14-4. Naša boksačica dvaput je osvajala naslove svjetske prvakinje - 2014. IBF-ov u velteru, a 2018. IBO-ov u srednjoj kategoriji. Ovo bi joj bio povijesni treći.

Pročitajte više