Cico Kranjčar: U Splitu se svi boje Debrecena, pa i moj "tata" Ćiro

IZBORNIKA hrvatske reprezentacije Zlatka Kranjčara kontaktirali smo za vrijeme odmora koji provodi na otoku Braču, ali to ga nije smetalo u komentiranju početka nove sezone Prve HNL. Izbornik je izrazio duboko uvjerenje da će Hajduk igrati u sljedećem kolu Lige Prvaka, te govorio o igračima koji imaju reprezentativne kapacitete.

Na naše pitanje kako komentira otvaranje sezone u kojem je Hajduk zabio šest, a Dinamo četiri gola u gostima, Kranjčar je rekao: "Ja sam već za vrijeme Super Kupa zaključio da su momčadi odlično pripremljene. Gledajući posljednje utakmice koje su bile vrlo interesantne, razveselio sam se njihovim igrama. Hrvatski nogomet u svakom slučaju ide na bolje i nadam se da će i mediji malo podići naše klubove koji su se dokazali. Evo, naši su nastupali i u Intertoto kupu, očekuju nas pretkola Liga prvaka i smatram da sve ide u dobrom smjeru. Sigurno je da će sezona biti neizvjesna."

"Nikinim igrama vrlo sam zadovoljan. Od kada je krenuo u reprezentaciji pružio je dobre igre, a u Bugarskoj je odigrao odlično. Smatram da će održati formu, naravno, kao i drugi reprezentativni igrači. Niko je dobar i kvalitetan igrač, što je pokazao i u posljednjim utakmicama koje je odigrao u Hajduku." - rekao je o igrama najveće zvijezde HNL-a i standardnog reprezentativca Nike Kranjčara.
 
Pitali smo izbornika može li prognozirati kako će Hajduk proći u ogledu s Debrecenom: "Mogu, boravio sam sedam dana u Splitu i ono što sam vidio dalo mi je razloga da vjerujem da će biti sve u redu. Istina je, međutim, da se u Splitu svi boje te utakmice, čak i moj "tata" Ćiro Blažević. Mislim da će Hajduk uspjeti proći Debrecen, te zaigrati u 3. pretkolu Lige prvaka. Smatram da nije nerealno očekivati Hajduk u skupinama Lige prvaka."

O Luki Modriću, kojeg se sve češće uspoređuje s Nikom Kranjčarom, te se govori da bi mogao biti njegov nasljednik u Dinamu, izbornik je rekao: "Modrića i Niku Kranjčara teško je uspoređivati. Modrić će biti zvijezda, to je sigurno. No, treba se još potvrditi. Niko se potvrdio i tu je njihova razlika. Modrić ima komponente playmakera koje će svaki trener znati iskoristiti. No, ja ne volim usporedbe, a nisam ih volio niti u vrijeme mojih igračkih dana."

"Modrić je već reprezentativac u mladoj reprezentaciji. A Ivan Bošnjak je već bio na popisu 22 igrača i svakako će i dalje konkurirati. No, čini mi se da ste zaboravili Eduarda Da Silvu." - rekao je Cico na pitanje imaju li Modrić i Bošnjak potencijal za reprezentaciju.

Trener Pršinih Rangersa Alex McLeish izjavio je da se brine za Pršu i da ako će Dado nastaviti igrati za Hrvatsku u kvalifikacijama za SP 2006, igrat će tri godine bez prestanka, čime je implicirao da bi ga Cico trebao poštediti.

Na takvu izjavu Alexa McLeisha hrvatski je izbornik je reagirao prilično burno: "Ako je tako, onda neka ga on u Rangersima odmara. Mi ćemo Dadu koristiti na najbolji mogući način. Imamo razumijevanja za njegov problem s koljenom, a nakon svake utakmice Dadu treba bar dva-tri dana odmarati. Podsjetit ću da smo Dadu više puta odmarali - preskočio je utakmice s Izraelom i Austrijom, koja se na kraju nije niti odigrala."

Pročitajte više