Cigano: Drago mi je da je Stipe prvak, ali jako želim taj pojas

Foto: Index

STIPE MIOČIĆ prije tjedan dana je prvi put obranio pojas prvaka UFC-ove teške kategorije i pred sobom već ima popis nekoliko boraca koji ga žele skinuti s trona što prije. Među njima je i Junior dos Santos, nekadašnji prvak koji je Miočiću nanio posljednji poraz krajem 2014. godine kada je slavio odlukom sudaca.

“Cigano” ne krije da se divi hrvatsko-američkom borcu, ali silno želi dobiti novu borbu protiv njega kako bi vratio titulu koju je izgubio još 2012. godine. Od tada je Dos Santos izmjenjivao pobjede i poraze uz omjer 3-2, gubio je od bivšeg prvaka i potencijalnog novog izazivača Caina Velasqueza te Miočićeve posljednje žrtve Alistaira Overeema, a nakon što je pobijedio Stipu, svladao je i Bena Rothwella prošlog proljeća u Zagrebu. Sada se priprema za povratak u oktogon.

“Želim se boriti sa svima njima ako treba, ali stvarno jako želim taj pojas. Naravno, svi ovdje žele pojas, ali ja vjerujem da mogu ponovo biti prvak”, poručio je Dos Santos i dodao: “Znam da ljudi više vole gledati borce koji puno pričaju i promoviraju svoju borbu, ali ne treba nam takva energija. I drago mi je što je sada Stipe prvak. On će to i ostati sve dok se ne susretne sa mnom”.

Prema informacijama iz SAD-a, Velasquez i Fabricio Werdum su u prednosti pred Dos Santosom, koji će se možda morati boriti protiv jednog od njih za status prvog izazivača. S druge strane, Stipe Miočić mogao bi radi prihvatiti borbu protiv “Cigana” kako bi se iskupio za posljednji poraz i dokazao da je doista najbolji, a nema sumnje da bi ta borba rušila rekorde u Hrvatskoj gdje obojica uživaju golemu podršku fanova.

Pročitajte više