serie a

"Cijeli hodnik ga je čuo kako se dere dok je Bologna igrala. Nismo smjeli blizu"

Foto: EPA

MEDICINSKA sestra Siniše Mihajlovića otkrila je kakav je srpski stručnjak kao pacijent i koliko je bilo teško, odnosno lako, brinuti se o njemu tijekom njegove hospitalizacije.

50-godišnji Mihajlović ljetos je otkrio da boluje od akutne leukemije i posljednja četiri mjeseca uglavnom je proveo u bolnici Sant'Orsola u Bologni. O njemu se brinuo veliki liječnički tim, a sam je istaknuo izvjesnu Carmelu Boscarino kao svog anđela čuvara.

"On je pravi džentlmen. Radila sam kada je održao press konferenciju i ta pohvala me dirnula. Njegove riječi značile su i ostalim pacijentima jer on zna kroz što oni prolaze. Mi, medicinske sestre, uvijek se trudimo biti iskrene. Bilo je teško objasniti mu u kakvoj situaciji se nalazi, ali on je napravio sve što smo od njega tražili", kazala je Boscarino za Corriere di Bologna pa dodala:

"Bio je uplašen kad je prvi put bio otpušten iz bolnice, bojao se prehlade. Rekla sam mu da će biti dosta teško da mu neka bolest naudi."

Poznato je da je Siniša obavljao posao trenera Bologne i dok je bio u bolnici. Gledao je treninge i utakmice, a usput se obraćao igračima kako bi ih motivirao. 

"Nervirao se oko Bologne. Kada su bile utakmice u tijeku, znali smo ne ulaziti u njegovu sobu. Čuli smo ga kako se dere, čuli smo ga iz hodnika, u drugim odjelima, ali nitko od pacijenata se nije bunio. Kada bi Bologna izgubila, oni su nas pitali kako je to podnio", objašnjava medicinska sestra. 

Mihajlović je završio tri ciklusa kemoterapije, a nedavno je izašao iz bolnice poslije transplantacije koštane srži. 

"Kada je saznao da je donator Amerikanac, krenuo se šaliti s nama i da priča engleski iako ne zna nijednu riječ! Svi smo ga zezali i smijeh mu je pomogao da se opusti. Provodili smo noći pričajući o mnogo toga kad nije mogao spavati. Pričao mi je o svom poslu, odakle dolazi, rekao mi je da je rat vrlo ranjiva točka za njega", otkriva Boscarino i nastavlja:

"Kada je prvi put došao, izgledao je zastrašujuće, ali čim se opustio, upoznali smo pravog Sinišu, skromnog čovjeka koji cijeni male stvari u životu. On je jako dobra osoba. Možda se samo ponaša kao da je težak tip jer je to potrebno u njegovom poslu, ali iznutra je dosta mekan", zaključila je medicinska sestra bolnice Sant'Orsola u Bologni. 

Pročitajte više