olimpijske igre

Čilić slavi najbolji meč u parovima ikad, Vekić otkazala nastup s Jurak

Foto: Guliver

TURNIR u Tokiju pun je ekstrema za Marina Čilića. Jučerašnju pobjedu nad Brazilcem Joaom Menezesom proglasio najluđim mečom karijere, današnju izvedbu u paru s Ivanom Dodigom, s kojim je 6:2, 6:4 pobijedio Japance Daniela i Nishioku, okarakterizirao kao najbolju ikad u parovima.

"Osjećao sam se odlično i mislim da je ovo moj najbolji meč u parovima ikad", kazao je Čilić nakon pobjede za 69 minuta igre.

U svom prvom olimpijskom nastupu, 2012. na wimbledonskoj travi, Čilić i Dodig su dogurali do četvrtfinala pobjedama nad Kolumbijcima Cabalom i Giraldom te Šveđanima Brunstromom i Lindstedtom, da bi u meču za plasman u polufinale izgubili od Španjolaca Davida Ferrera i Feliciana Lopeza u dva seta.

"Da, prošlo je devet godina od Londona. Proveli smo nekoliko dana zajedno, trenirali smo s Nikolom i Matom, a i Ivan je pokazao nekoliko caka oko parova, jer sam ja više koncentriran na singl. Sitnice u parovima odlučuju", kazao je Čilić, dok je Dodig također bio zadovoljan izvedbom protiv japanskog para.

"Bila je to vrhunska razina parova. Nadamo se da možemo nastaviti u ovakvoj formi. Ja mislim da će biti specifično zbog uvjeta, ekstremno je brzo i teško je kontrolirati lopticu. Ima dosta igrača koji ne igraju parove i stvarno će biti zanimljivo", kazao je Dodig.

Međugorce Čilića i Dodiga u osmini finala tokijskog olimpijskog turnira čekaju Amerikanci Rajeev Ram i Frances Tiafoe koji su u prvom kolu izbacili šeste nositelje Ruse Karena Hačanova i Andreja Rubljeva sa 6:7(3), 7:6(5), (12:10).

U 2. kolo turnira tenisačica plasirala se Donna Vekić pobijedivši nakon skoro tri sata iscrpljujuće borbe Francuskinju Caroline Garciju 6:2, 6:7, 6:3, ali je zbog toga odustala od turnira parova s Darijom Jurak.

"Četiri puta sam slavila protiv Garcije, od čega čak triput u Japanu. Izgleda da je Japan moja sretna zemlja kada igram s Garcijom, mada su uvjeti danas bili strašni. Bilo je stvarno fizički teško, morala sam se prilagoditi i srećom sam pobijedila", kazala je Donna koja će u 2. kolu igrati s Bjeloruskinjom Sabaljenkom. 

"Priznajem, sanjala sam kako nastupam na Olimpijskim igrama, no ja sam dosta dvojila hoću li nastupiti. Koljeno me još boli, ali sada mi je drago što sam ipak odlučila doći. Šteta što ne mogu ići na druge sportove, sasvim sigurno bih išla na gimnastiku koja je moja prva sportska ljubav", kazala je Donna. 

Nedugo zatim stigla je vijest da je Vekić otkazala nastup na turniru parova, na kojem je kasnije danas s Darijom Jurak trebala igrati protiv Amerikanki Melichar i Riske.

Ovu odluku je za službeni portal Hrvatskog teniskog saveza prokomentirala izbornica hrvatske reprezentacije Iva Majoli.

"Meč protiv Garcije bio je jako iscrpljujuć, trajao je dva sata i 50 minuta. Donna je osjetila probleme s koljenom, operiranim ranije ove godine i nakon konzultacija s liječničkom službom odlučila je usredotočiti se samo na pojedinačno natjecanje.

Pokušat će se čim bolje pripremiti za sljedeći meč koji će igrati protiv Bjeloruskinje Sabaljenke, a uskoro ćemo vidjeti koje su nam opcije za mješovite parove", izjavila je Majoli.

Pročitajte više