Cocu: PSV će biti najveće iznenađenje europskog nogometa

KAPETAN PSV-a iz Eindhovena Philip Cocu smatra kako će njihov susret s Liverpoolom u četvrtfinalu Lige prvaka biti pravi nogometni rat u kojem nema favorita.

"Očekujem izuzetno težak meč, pravi rat na travnjaku. Liverpool je igrao sjajno protiv Barce i znam da su mentalno jaki, ali nismo ni mi za baciti. Ipak smo pobijedili jednog Arsenala, što nam je dalo ogromnu injekciju samopouzdanja", kaže Cocu, prenosi Eurosport.

Ono od čega kapetan PSV-a najviše strahuje je uzvratna utakmica, koja će se igrati na, jamačno prepunom Anfieldu, a to je atmosfera u kojoj padaju mnoge velike momčadi.

"Bit će nam problem ta uzvratna utakmica na Anfieldu, ali s druge strane, i protiv Arsenala smo uzvrat igrali u gostima i bili uspješni. Za mene nema više favorita. Istina je da nas je Liverpool pobijedio u skupini, ali ovo je sad drukčija situacija, i obje momčadi žarko žele proći u četvrtfinale", kaže Cocu.

Cocu također kaže kako PSV već ima razrađeni plan igre protiv bivših europskih prvaka. Dobro su ih proučili i znaju što im je činiti za prolaz. "Ključ ovog susreta je ne primiti gol u Eindhovenu, to će sigurno biti utakmica bez puno pogodaka u kojoj će glavne zvijezde biti braniči. Morat ćemo naporno raditi, ali momčad je uvjerena da ćemo ove sezone upravo mi biti najveće iznenađenje europskog nogometa."

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više