Ćorluka: Nije igrala ni prva ni druga momčad, igrala je Hrvatska

Foto: Hina

HRVATSKA je pobijedila Island 2:1 i ostvarila stopostotni učinak nakon prve tri utakmice na Svjetskom prvenstvu. S prvog mjesta skupine Hrvatska je prošla u osminu finala u kojoj će igrati protiv Danske.

Zlatko Dalić izveo je protiv Islanda šestoricu debitanata na SP-u, ali igrali su i neki od najiskusnijih igrača s popisa. U obranu se vratio Vedran Ćorluka i odradio odličan posao.

"Napravili smo sve što smo željeli i očekivali. Nije igrala ni prva, ni druga momčad, kako su mnogi opisivali, nego je igrala Hrvatska. Gledali smo sami sebe radi svih ljudi koji su nas došli bodriti. Samo treba tako nastaviti, ne opterećivati se razmišljanjima tko što želi i kome trebamo pomoći. Pomogli smo sami sebi i suvereno se domogli prvog mjesta", rekao je Ćorluka.

U skupini C Francuska je uzela prvo mjesto, a Danska s 0:0 protiv Francuza ostala na drugom mjestu i sljedeći je hrvatski suparnik.

"Neće to biti lako, nema lakih protivnika na ovom Svjetskom prvenstvu. Mnogi misle da su Danci lakši suparnik od Francuza, no kada pogledamo kako su igrale sve te nominalno manje momčadi, jednako su težak ždrijeb kao i bilo tko drugi. Pogledajte samo kako su Iran i Maroko igrali protiv Portugala i Španjolske", upozorio je Ćorluka.

Utakmica Hrvatske i Danske zakazana je za 1. srpnja u 20 sati.

Hrvatska golovima Badelja i Perišića srušila Island Predstavljamo hrvatskog protivnika u osmini finala Reakcije Splićana nakon pobjede nad Islandom Najzgodnija navijačica u Zagrebu poslala poruku Kramariću

Pročitajte više