ĆORLUKA PROBLEM UOČI SP-a Propustio sezonu, a na pripremama reprezentacije trenira odvojeno

Foto: Marko Prpić / Pixsell

VEDRAN ĆORLUKA obilježio je posljednje desetljeće reprezentacije Hrvatske s 97 nastupa. Njegovih posljednjih godinu i pol dana obilježile su ozljede pa je zadnji službeni nastup za reprezentaciju imao u studenom 2016., kada je Hrvatska na Maksimiru pobijedila Island 2:0 u kvalifikacijama za SP.

Nakon toga je branič, koji je na dvije zadnje utakmice bio i kapetan Hrvatske, zbog ozljeda bedra i Ahilove tetive propustio ostalih šest kvalifikacijskih utakmica u skupini, kao i obje s Grčkom u doigravanju za SP.

Dalić ga je zato zvao na američku turneju u ožujku, kad je bio starter na prijateljskim utakmicama protiv Perua i Meksika. 

Ali za njegovu spremnost za SP porazno djeluju i Ćorlukine brojke ove sezone u klubu. Lokomotiv je postao prvak Rusije, ali Ćorluka je tome pridonio sa samo šest nastupa u 30 kola, čemu je dodao još tek dvije utakmice (od mogućih deset) u Europa ligi. 

Moskovski klub ove sezone odigrao je u svim natjecanjima ukupno 42 meča, a Ćorluka je zbog ozljeda i nespremnosti skupio tek osam nastupa.

Činilo se da se vratio na kraju sezone, ali je prije dva tjedna na derbiju protiv Zenita ozlijedio mišić lista, što je značilo novu pauzu.

Bez obzira na sve, Dalić je Ćorluku uvrstio na suženi popis za SP, koji ipak nije konačan. S njega, naime, do 4. lipnja otpada jedan stoper u konkurenciji Ćorluke, Vide, Lovrena, Jedvaja, Mitrovića i Ćalete-Cara.

Čini se da Ćorlukino stanje Daliću olakšava odluku. Nakon što je zamjenik kapetana reprezentacije nedavno bio u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina u Zaboku, izbornik ništa ne govori o rezultatima pregleda.

Uz to, Ćorluka na pripremama reprezentacije u Rovinju vježba odvojeno od ostatka momčadi i ne trenira s loptom.

Pročitajte više