NBA

Čudesni Jokić: Partijom života postavio rekorde Denvera i NBA lige

Foto: Gulliver / Getty Images

NIKOLA JOKIĆ promašio je odlučujuće slobodno bacanje na kraju nevjerojatne drame, četvrtog produžetka treće utakmice polufinala Zapada, pa je njegov Denver izgubio sa 137:140 kod Portlanda, ali nitko to neće zamjeriti briljantnom asu Nuggetsa.

Nikola Jokić utakmicom karijere bio je najbolji igrač tek drugog meča u povijesti NBA play-offa koja se igrala ovoliko dugo. Na terenu je proveo nevjerojatne 64 minute i 58 sekundi i tako došao na četvrto mjesto na tablici igrača koji su u NBA-u odigrali najviše minuta u jednoj utakmici doigravanja.

Za to vrijeme postigao je 33 koša (šut za dva poena 9/15, za tri 4/7) te bio prvi skakač (18) i asistent (14) utakmice, a imao je i dvije blokade te jednu ukradenu loptu.

Bez obzira na važan promašaj, Jokić je odigrao fenomenalnu partiju ili, kako su to na službenom Twitteru napisali njegovi Nuggetsi: "Nikola se borio kao Herkules i ostvario čak treći triple-double u play-offu, iako je u NBA doigravanju ukupno odigrao samo deset utakmica."

Triple-doubleom s 33 koša Jokić je postao prvi igrač u povijesti Denver Nuggetsa koji je u play-offu ostvario navedeni učinak s 30 koševa.

Spomenuli smo da je Jokiću ovo bila već treća utakmica s triple-doubleom u play-offu. Ionako impresivan pothvat postaje povijestan ako naglasimo da je njemu ovo prvo doigravanje u karijeri i da nikome otkako se igra NBA nije uspjelo imati tri triple-double utakmice u prvom doigravanju.

Pročitajte više