TRANSFERI

Daily Mail: Özil na prekretnici. Zadržati astronomsku plaću ili otići u Tursku?

Foto: Getty Images / Guliver Image

MNOGI navijači Arsenala prethodnih godina kao jednog od najvećih krivaca zbog loših rezultata kluba vide Mesuta Özila. Forma, a i želja, nekadašnjeg njemačkog reprezentativca sve više je padala nakon osvajanja Lige prvaka s Realom i trofeja svjetskog prvaka s Njemačkom. Prošle sezone je zabio šest golova i dodao svega tri asistencije. Na terenu izgleda bezvoljno, a tjedno zarađuje čak 390 tisuća eura, uz ugovor do ljeta 2021.

Zbog svega toga su pristalice Topnika bijesne na njega, a nisu mu pomogla ni sve češća druženja s Erdoganom.

No čini se kao da je pripremao teren za odlazak u Tursku, gdje ga već godinama žele tamošnji velikani, a najuporniji je Fenerbahče, piše engleski Daily Mail. Fener se sprema za pregovore s londonskim klubom, koji bi se rado riješio ne samo igrača nego prvenstveno njegovih nestvarnih primanja koje mu je ta ista uprava i omogućila kada je s njim potpisala novi ugovor.

Embed from Getty Images

Engleski medij kao moguću opciju spominje dvogodišnju posudbu, koju bi Fener platio oko 35 milijuna eura, koliko Arsenal traži, a cijena bi mogla biti i smanjena jer je u interesu oba kluba da ostvare svoje ciljeve. Samo je pitanje što želi Özil. Ostati i još dvije sezone zarađivati golemi novac na Emiratesu, ne igrajući ni izbliza onako kako je to nekad činio, ili ispuniti svoju veliku želju i zaigrati u Turskoj, odakle vuče korijene (rođen je u Gelsenkirchenu)?

Pročitajte više