transferi

Daily Mail: Guardiola danas završava najveći engleski transfer u povijesti

Foto: EPA-EFE

PEP GUARDIOLA ovog ljeta sprema veliku rekonstrukciju momčadi, koja ostaje bez nekih važnih igrača.

Sergio Agüero otišao je u Barcelonu nakon deset godina, Raheema Sterlinga i Riyada Mahreza bi City rado unovčio, a na transfer-listi je i Bernardo Silva. Guardiola ovog ljeta želi osnažiti napad i dovesti pravog "killera", koji bi pomogao momčadi da napravi ono što Španjolac sanja, a to je Liga prvaka sa Cityjem.

Engleski mediji od kraja Eura pišu da će City napraviti sve kako bi doveo Harryja Kanea, zbog čega i želi prodati sve navedene igrače, a u međuvremenu je završen najveći engleski transfer u povijesti, barem do prodaje Harryja Kanea.

Daily Mail je prije četiri dana objavio da je prodaja Jacka Grealisha iz Aston Ville u City gotova stvar, a danas je taj list objavio da će se to dogoditi - danas. O tom transferu pričalo se još od ožujka, kad je City počeo raditi na tom transferu. Spominjalo se da Grealish ima odštetnu klauzulu, ali ne i njezina visina, da bi danas bilo objavljeno da ona iznosi 100 milijuna funti. Time će engleski reprezentativac, koji je bio odličan na Europskom prvenstvu, postati najskuplji engleski igrač u povijesti.

Grealish je navodno već stigao u Manchester na liječnički pregled i Daily Mail tvrdi da bi do kraja dana trebao kompletirati transfer. Na Etihadu će zarađivati nešto više od deset milijuna funti po sezoni i trebao bi odmah imati mjesto u prvoj momčadi. Grealish se u ponedjeljak vratio u Aston Villu s odmora u Dubrovniku i Mykonosu te je uredno trenirao, ne želeći pokvariti odnose s klubom u kojem je započeo karijeru.

Daily Mail piše da nakon ovog transfera City kreće u realizaciju transfera Harryja Kanea, koji će ga koštati puno više. Daniel Levy uporno tvrdi da ne želi prodati najveću Tottenhamovu zvijezdu, ali je navodno spreman prihvatiti ponude iznad 150 milijuna funti. Realizira li se i taj transfer, Kane bi prestigao Grealisha po iznosu koji je plaćen za nekog engleskog igrača. Za sad rekord drži Harry Maguire, kojeg je Leicester 2019. prodao Unitedu za 87 milijuna eura.

Pročitajte više