MANCHESTER UNITED

Daily Mail: Unitedu se nudi Max Allegri, ali je postavio jedan glavni uvjet

Foto: EPA-EFE

TALIJANSKI trener Massimiliano Allegri navodno se ponudio Manchester Unitedu, piše Daily Mail.

Bivši trener Milana i Juventusa bez posla je od kraja prošle sezone, kad je s Juventusom osvojio peti uzastopni naslov prvaka te traži novi angažman. Allegrija se ranije povezivalo s Arsenalom, a Talijan je rekao da bi želio raditi u Premiershipu, zbog čega intenzivno ide na tečaj engleskog jezika.

Manchester United je u očajnoj formi, a Ole Gunnar Solskjaer je na rubu otkaza koji bi klub stajao oko sedam milijuna funti kompenzacije, ni godinu dana nakon što su Mourinhu za istu stvar isplatili 19,6 milijuna. No, to je za United zanemariv iznos u odnosu na ono što gubi sve lošijim rezultatima. Allegri je, piše Daily Mail, vrlo zainteresiran za taj posao, ali je čelnicima Uniteda postavio uvjet da ga moraju zaposliti "u roku od nekoliko sljedećih tjedana" jer nema namjeru čekati zimu ili kraj sezone u potrazi za novim angažmanom.

Nakon što je došao u United, Solskjaer je dobio deset od 11 utakmica u svim natjecanjima, a napravio je i senzaciju prolaskom PSG-a nakon poraza 2:0 na Old Traffordu. U Parizu je bilo 3:1 za United. No, nakon što je dobio novi trogodišnji ugovor, Solskjaer je u sljedećih 17 prvenstvenih utakmica osvojio isto toliko bodova, a njegova momčad je ove sezone ostvarila najgori start u zadnjih 30 godina.

U zadnje četiri prvenstvene utakmice Manchester je osvojio samo dva boda, a nakon reprezentativne stanke čeka ga derbi s Liverpoolom na Old Traffordu.

Pročitajte više