"Dajte Modriću sve ovlasti, s loptom izvodi što su radili Cruyff i Beckenbauer"

Foto: Hina

"REAL u Lvivu nije igrao protiv Šahtara, nego protiv Barcinih 0:4 i 6:1, protiv Messijevog zaliječenog ligamenta, protiv nasmijanog trozubca MSN na ulasku u tunel Bernabeua, protiv Piqueovog i Alvesovog likovanja.." simbolički Marca objašnjava zašto je "bipolarnom" Realu bilo teško protiv Šahtara i zašto je na kraju zamalo prosuo ogromnu prednost, odnosno dopustio protivniku da iz četiri gola zaostatka dođe do konačnih 3:4.

Ali, najčitaniji španjolski dnevnik pod naslovom "Sve ovlasti Modriću", navodi kako je najbolji lijek za teška psihička stanja Realovih igrača i navijača uživanje u potezima Luke Modrića: "Hrvat je primio loptu vanjskim dijelom kopačke i proslijedio je za Balea potezom koji je bio specijalnost Cryuffa ili Beckenbauera i tako omogućio Realov prvi gol, odnosno poslužio loptu asistentu za Ronalda."
 
 
I dok španjolski novinari hvale Modrića, kritiziraju trenera Beniteza: "Navijači ga tretiraju kao Chelseajevi dok je bio privremeni trener tog kluba. Pokazuje da je sposoban tek tretirati zavojem Realovu tešku ranu od metka, posebno time što mu je momčad do 77. minute vodila 4:0, a na kraju bila sretna što je jedva spasila pobjedu."
 
Ali, Benitez je barem prepoznao problem, piše Marca i ističe kako je i u njegovom riješavanju Modrić imao ključnu ulogu: "U momčadi je ostavio samo četiri igrača koji su nastupili u početnoj postavi protiv Barcelone, te je postavio u 4-4-2 i Real je tako konačno izgledao dobro i posloženo. Benitez je naučio lekciju iz El Clasica i zaigrao sa četiri veznjaka, od kojih je Modrić imao slobodne ruke. Da je toga vrijedan, pokazao je senzacionalnim proigravanjem Balea za Realov prvi gol."
 
Osim toga, lijepo je poentirao za treći gol njegove momčadi, što su španjolski mediji također posebno istaknuli, jer Modrić rijetko postiže golove, ali su u pravilu atraktivni

 
 

Pročitajte više