Dalić otkrio Krstičeviću i generalima: Vi ste mi pripremili igrače na SP-u

Screenshot: Youtube

ZLATKO DALIĆ održao je predavanje visokim časnicima Hrvatske vojske i dužnosnicima Ministarstva obrane, među kojima i ministru Damir Krstičeviću.

Na početku obraćanja izbornik nogometne reprezentacije im je rekao: "Dali ste mi podršku, snagu i vjerovali u mene kao izbornika bez srebra, bez uspjeha, na mom početku. Kada mi je podrška najviše trebala, vi ste mi je dali."

Prisjetio se zatim motivacijske videoporuke koju su mu tijekom SP-a poslali pripadnici HV-a:

"Utakmica protiv Danske za mene je bila najteža i najvažnija utakmica na SP-u i tada mi stiže vaša videoporuka. Gledam je jednom, drugi put i naježim se. I kažem sam sebi: 'Nakon ovoga bih pobijedio Dance da ja sam igram'."

Dalić je otkrio kako je poruku hrvatskih vojnika koristio u pripremi hrvatskih nogometaša:

"Nakon te poruke razmišljao sam što napraviti, kako to pokazati igračima, kako ih time motivirati. Imao sam sastanak s igračima i stožerom u 12.30. Trebao sam im na ploči napraviti analizu igre protivnika, nakon čega bi, kao i uvijek, slijedila videoanaliza. Ali taj put sam im svima na ulazu u dvoranu rekao da ništa od toga ovaj put nećemo raditi, nego da ćemo samo igračima pustiti video. Igramo ključnu utakmicu s Dancima, a tamo nema ploče, nema taktike, nema prekida, nema ništa..."

Ispričao je kako je to iznenadilo igrače, ali da su oni nakon gledanja snimke ostali šokirani:

"I dođu igrači na sastanak i kažem im: 'Danas je vaš dan, vaša utakmica, vi mene pripremate' i odem. Odmah zatim pustim im video koji ste mi vi napravili. I nakon što je video završio svi šute, nitko se ne mrda. Eto, to je bio taj sastanak prije naše odlučujuće utakmice."

Pročitajte više