Dalić: Trebao je biti jedanaesterac, ujedno i naše vodstvo od 2:0

NEZADOVOLJNI su bili varaždinski navijači, ali i klupski čelnici nakon poraza od vodeće momčadi hrvatskog prvenstva. Nakon nešto manje sat vremena igre bili su vrlo blizu da zakompliciraju nastavak prvoligaškog nadmetanja.

No, zahvaljujući ponajprije zaslugama mladog Prahića, koji se iziritiran sudačkim odlukama, odlučio za verbalni okršaj zbog čega je "nagrađen" crvenim kartonom, Varteks nije uspio sačuvati povoljan rezultat.

Prvi strateg Zlatko Dalić ocijenio je kriterij  daruvarskog suca neprihvatljivim, ponajprije zbog situacije u kojoj je vratar Dinama Filip Lončarić srušio Mujanovića u kaznenom prostoru, na što je Marić samo odmahnuo rukom.

"Nemam što zamjeriti svojim igračima, opet se pokazalo da za pobjedu nad Dinamom moraš imati sreće, a mi je danas ni uz dobru igru nismo imali. Ključni se trenutak dogodio u 44. minuti kada je trebao biti jedanaesterac, ujedno i vodstvo od 2:0." - podvukao je Dalić nakon susreta.

44. minuta bila je ključni trenutak i prema procijeni navijača Varteksa, koji su gromoglasnim zvižducima pozdravili takvu Marićevu odluku. No, ne treba zanemariti činjenicu da je sudac ostao prilično dosljedan kriteriju, obzirom da se gotovo identična situacija odigrala u kaznenom prostoru Varteksa, gdje je glavnu ulogu, uz naravno vratara Mađarića, odigrao večeras nešto sramežjliviji Eduardo da Silva.

Branko Ivanković, Dalićev veliki prijatelj izvan terena, ali i žestoki protvnik u borbi za bodove potvrdio je nervozu koja je dugi period susreta živjela u Dinamovim redovima.

"Vidjeli smo dobru utakmicu s obje strane u kojoj je Varteks vodio od samog početka i time nam donio nervozu. Prvi strijelac nam danas nije bio efikasan, ali je to na sreću promijenio Davor Vugrinec, zabivši dva pogotka." - istaknuo je Ivanković.

D.R.

Pročitajte više