Dalić: Neću inzistirati na Ladiću, za sada

Foto: Pixsell / J. Galoić 

IZBORNIK hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić subotu neće provesti na Maksimiru. Umjesto derbija Dinama i Rijeke odlučio je gledati Andreja Kramarića u utakmici Hoffenheim - Mönchengladbach, a kasnije veliki talijanski derbi Milana i Juventusa, odnosno izvedbe Nikole Kalinića i Marija Mandžukića. 

Dalića smo na Maksimiru potražili kako bi provjerili zašto HNS nije prihvatio Dražena Ladića za člana stručnog stožera, no izbornik se nije pridružio Zdravku Mamiću i Davoru Šukeru koji zajedno prate derbi. 

Ladić je bio njegova želja na klupi reprezentacije, veliki su prijatelji i suradnici iz mlade reprezentacije. No tu se njihov put razilazi. Ladić nije ostao na liniji sa Savezom. Bio je njihov kritičar i čovjek koji je blokirao račun Dinama zbog naplate dugovanja starog više od 15 godina.

HNS ni rečenicom nije objasnio zašto Ladić nije prihvaćen. U šturom priopćenju objavili su da će Dalićev pomoćnik biti Ivica Olić. Ladića ne spominju. 

Što kaže izbornik? Nema komentara, barem ne još. Zanima ga samo play off za SP idućeg mjeseca. Nije inzistirao na ugovoru, ne inzistira na pomoćnicima. Traži samo zajedništvo uoči ključnih utakmica generacije, no dojma smo da će nakon toga progovoriti...

"Već sam nekoliko puta kazao moj stav, rekao sam koga želim u stožeru. U ovom trenutku neću ni na čemu inzistirati, sve što trebam je mir i koncentracija na Grčku. Sada svi moramo raditi zajedno", kazao nam je Dalić.

Ladić nam je prije nekoliko dana veselo kazao da očekuje imenovanje u stožer, no njegov mobitel od jučer je utihnuo. 

Pročitajte više