DERBI

Dambrauskas: Napravio sam puno pogrešaka

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

HAJDUKOV trener Valdas Dambrauskas izašao je pred novinare nakon što je njegova momčad na Maksimiru u utakmici 5. kola izgubila od Dinama 4:1. Hajduk je poveo golom Janija Atanasova, a preokrenuli su dinamovci Martin Baturina, Arijan Ademi, Amer Gojak i Mislav Oršić.

"Formacija u kojoj smo igrali nije nova, već smo ovako nastupali, katkad malo skriveno. Ako, primjerice, umjesto Simića stavite Melnjaka, puno smo puta tako igrali. To možda nije tako očito, no kad imate Simića, Chidozieja i Borevkovića za sve to izgleda kao da imate tri stopera. Ova formacija nije ništa što prije nije prije igrano, no stručnjaci ili navijači to tako ne vide", rekao je Dambrauskas na pitanje o formaciji koju je poslao na teren.

"Nesretna pogreška i tri minute su uzrok kolapsa"

"Htjeli smo neutralizirati Dinamovu snagu, no patili smo se i s njima. Dinamo je u prvom poluvremenu nakon ubacivanja imao tri velike prilike, imao ih je i u drugom dijelu i to moramo ispraviti. Dinamo je bio bolji, brži, agresivniji, a nama je nedostajalo povezivanje u pasevima. Imali smo šanse, nije to u prvom dijelu izgledalo tako loše.

Nesretna pogreška i tri minute uzrok su kolapsa, ali i nakon 2:1 igrali smo sa samopouzdanjem i stvorili dvije ili tri šanse. Da smo zabili utakmica bi se otvorila. Bolno je. Ovo je moja odgovornost. No nikad, čak ni protiv Dinama, neću braniti rezultatsku prednost, uvijek ću tražiti šansu za gol i rizik.

Ovaj dres zahtijeva takvu igru, ne može se doći ovdje i štititi malu prednost pa reći nismo imali sreće. I sljedeći put tražit ćemo rješenja u napadu. Da smo imali malo više sreće kod 1:2 mogli smo bolje proći, no čestitke Dinamu., dodao je.

"Radim pogreške svaku utakmicu"

"Napravio sam puno pogrešaka, radim ih svaku utakmicu. Te pogreške treba gledati tako da se iz njih nešto nauči. Želim da imamo više vjere u sebe i više energije. U prvom poluvremenu smo bili nadigrani. Može se nekad izgubiti kad si bolji, no to sad nije bilo niti kad smo vodili. Paradoksalno je to što smo, ovo mi je četvrti put da vodim momčad u Zagrebu, imali šansi. Stipe Biuk, Marko Livaja dvaput... Marko to na crti zabija sto puta od sto prilika, ovaj put nije i napuštamo utakmicu spuštenih glava.

Rezultat govori da je ovo moj najteži poraz, no treba ga zaboraviti. Nema vremena za razočaranje, slijedi nova utakmica. Imali smo prednost nakon prvog dijela. Utakmice se ne dobivaju samo taktikom, već i željom, karakterom i duhom. Treba preživjeti patnju, a mi smo patili i vodili. Primili smo dva gola u tri minute. Ostat ćemo jaki u svlačionici, mi smo obitelj. Preostale su 33 utakmice, devet mjeseci. Ovo neće imati veliki utjecaj, ali važno će biti kako ćemo reagirati", zaključio je.

 

Pročitajte više