DANKO HERCEG BLIZU NASTUPA NA OI U ATENI

Najbolji hrvatski kanuist na divljim vodama Danko Herceg sjajno je startao na kvalifikacijskoj utrci slaloma Svjetskog kupa voženoj danas u Ateni na olimpijskoj stazi Hellinoko i izborio plasman u poluzavršnicu.

Danko Herceg je u dvije kvalifikacijske vožnje, u konkurenciji 62 natjecatelja, sakupio "samo" šest kaznenih bodova i s 12 rezultatom izborio plasman u polufinale koje će se voziti sutra prije podne. Po riječima njegovog trenera Stjepana Perestategija Danko je sigurno odvozio obje vožnje na zahtjevnoj stazi i ako sutra, kada su na programu polufinalne i finalne utrke, samo u jednoj ponovi današnje vožnje izborit će plasman na Olimpijske igre u Ateni, smatra Perestategi, koji je kao natjecatelj branio boje Hrvatske na OI u Atlanti, a u Sydnyu je bio kao trener.

Ukoliko Danko Herceg i sutra bude na visini zadatka bit će mu to, nakon Barcelone'92, Atlante'96 i Sydneya'00, četvrte olimpijske igre na kojima će nastupiti.

Na žalost naš drugi predstavnik u disciplini (C-1) Emir Mujčinović nije se uspio plasirati u poluzavršnicu, jer je po riječima Perestategija, pogreškom sudaca na 12. vratima dobio čak 50 kaznenih bodova pa je u ukupnom poretku zauzeo 44 mjesto i oprostio se od daljnjih natjecanja.

Nakon kanuista na istoj stazi održat će se i natjecanja kajakaša, a u disciplini K-1 boje Hrvatske branit će Andrej Gluecks, Dinko Mulić i Boris Dujmić, a njihova natjecanja započinju u subotu, 24. travnja, kvalifikacijskim vožnjama na istoj stazi na kojoj će se održati i natjecanja u kajaku i kanuuu na divljim vodama i na Olimpijskim igrama u Ateni na kojima će se kanuisti i kajakaši divljovodaši u slalomu natjecati od 16. do 20 kolovoza.

(Hina)xad yad

Pročitajte više