HRVATSKI NOGOMETAŠI

Hrvatskom golmanu šivali glavu usred utakmice. Vratio se na gol

Foto: Facebook / AC Horsens

BIVŠI golman zaprešićkog Intera, Chelseaja i "milijuna" klubova u koje su ga Englezi slali na posudbu doživio je ružnu ozljedu glave na utakmici svojega Horsensa i Randersa u danskoj ligi.

Matej Delač već na početku utakmice dobio je udarac koljenom u glavu, iz koje se počela izlijevati krv. Iako je izgledalo užasno, 28-godišnjeg golmana liječnici su zašili na licu mjesta. Pet šavova kasnije nastavio je utakmicu.

Sam Delač se dogodovštinom "pohvalio" na društvenim mrežama.

"Nije baš najbolji početak sezone, ali nakon pet šavova i sinova zagrljaja sve je lakše", napisao je uz fotografiju na Instagramu.

Sezona nije najbolje počela ni za njegovu momčad, koja je utakmicu 1. kola izgubila 3:0.

Njegova je situacija podsjetila na onu s Eura 2000. kad je nizozemski stoper Jaap Stam doživio sličnu ozljedu pa su ga zašili na klupi prije nego što se vratio na travnjak.

Delač se nogometom počeo baviti kao šestogodišnjak u zaprešićkom Interu, a nakon prve seniorske sezone kao 17-godišnjak se prodao u Chelsea. Za premierligaški klub u osam godina nije ubilježio niti jedan nastup, nego je odlazio na posudbe u Vitesse, češke Budejovice, Vitoriju Guimaraes, kući u Zaprešić, Vojvodinu, Sarajevo, Arles-Avignon, opet Sarajevo i Mouscron. Nakon isteka ugovora s Chelseajem 2018. potpisao je za danski Horsens, u kojem je započeo treću sezonu.

U kolovozu 2009. Slaven Bilić ga je pozvao u hrvatsku reprezentaciju kao trećeg golmana i pretvorio ga u rekordera kao najmlađeg Hrvata pozvanog u seniorsku vrstu, no za nju nikad nije nastupio.

Pročitajte više