Delija Lucho zamalo zgazio Partizanovog provokatora: Da me suigrači nisu smirili, svašta bi bilo

Foto: Telegraf.rs

LUIS IBANEZ doživio je preobražaj otkako je prošlog ljeta došao u Crvenu zvezdu i Beograd. 

Sjećamo ga se iz njegovih više od pet zagrebačkih godina u Dinamu kao mirnog i povučenog. Borbenog na terenu, ali ne grubog ili istaknutog po sudjelovanju u gužvama ili naguravanjima. Inicidente da ne spominjemo, Lucho ih se uvijek klonio.
 
Van terena također je bio miran, posvećen djevojci i puncu koji mu je vodio karijeru.
 
Ali, prelaskom u Crvenu zvezdu, Ibanez se razgoropadio. Kako sam kaže, tome je pridonijela atmosfera u uzavrelom Beogradu i na Marakani, kao potpuna suprotnost tužno pustom Maksimiru.
 
Novi, beogradski Ibanez postao je vođa i mangup. Razočaran proslavom provokativnom proslavom Partizanovog strijelca Evertona u sudačkoj nadoknadi jučerašnjeg uzavrelog derbija (1:1) napao je gostujuće nogometaše.
 
Dok je Zvezdin lijevi bek raspravljao s Partizanovim igračima, prišao mu je Saša Ilić, legendarni, još uvijek aktivni, nogometaš Partizana, a onda je Ibanez poludio. "Ti meni što je bilo? Nemoj mi ovdje glumiti frajera", rekao je Ibanez Iliću prije nego su ga suigrači odvukli na drugu stranu.
 
Ali, nije samo Ilić bio meta Luchovog bijesa: zamjerio je Evertonu Luizu način na koji je proslavio gol i dodao da se on nikada tako ne bi ponašao.
 
"Tako se ne slavi gol. Ima svoje ljude iza gola, a trči prema našim navijačima, to nije pošteno. To rade ljudi koji ne misle na svoje navijače. Da sam ja dao gol, trčao bih prema svojim igračima i popeo se na ogradu. Ali, vidite kakvu on ima glavu", žalio se Ibanez i objasnio kako su Evertona od njegovog bijesa spasili suigrači:

"Ne možeš se kontrolirati u takvim situacijama, izgubio sam se, trčao prema njemu. Da nije bilo suigrača, tko zna što bih napravio."
 
Zvezda još samo teoretski nije osigurala naslov prvaka, šest utakmica prije kraja prvenstva ima 12 bodova više od drugoplasiranog Čukaričkog, te 14 od trećeplasiranog Partizana. 

Pročitajte više