Divlji Tottenham izgubio naslov, ali i razum: Dembele zabio Costi prst u oko

Screenshot: Youtube

MOUSSA DEMBELE još je jedan dokaz da Mauricio Pochettino, hvaljeni trener Tottenhama, nije sposoban igrače držati pod kontrolom, jer tjedan dana nakon što je ključni igrač Dele Alli naknadno kažnjen jer je bez lopte odalamio suparnika, isto će se očigledno dogoditi i još jednoj zvijezdi Spursa.
 
Belgijski veznjak bio je jedan od najistaknutijih u gužvi koja je izbila na kraju prvog poluvremena prljavog londonskog derbija Chelsea - Tottenham (2:2) nakon kojeg su Spursi dva kola prije kraja izgubili bitku za naslov, a Leicester je postao prvak.
 
Nevjerojatno: Dembele gurnuo Costi prst u oko i prošao bez kazne od suca koji je to samo gledao

U verbalnom dvoboju s inače iznimno prljavim i prgavim Diegom Costom, jasno se vidi kako Dembele protiv Brazilca poseže za neoborivim "argumentom" zabijanja prsta u oko. 
Što je najgore, ugledni engleski sudac Mark Clattenburg, koji je bio odmah pored njih i čini se vidio incident, ničim nije kaznio Dembelea, kojem sada prijeti naknadna kazna.
 
Prije tjedan dana Alli je kažnjen nakon utakmice jer je suparnika udario šakom u stomak
 
Napominjemo da je to već drugi slučaj u tjedan dana da zvijezde Tottenhama polude na terenu i na provokacije odgovaraju ozbiljnim nasiljem, jer na susretu protiv West Broma, Dele Alli (20), najbolji mladi igrač ove sezone u Premier League u izboru sportskih novinara, retroaktivno je kažnjen s tri utakmice neigranja nakon pregledavanja snimke na kojoj se vidi kako suparnika udara šakom u stomak, što znači da ne može igrati do kraja sezone, pa ga tako nije bilo ni na utakmici kod Chelseaja.
 
Divljačka bitka za London i naslov: Tottenhamovi igrači dobili rekordnih devet žutih kartona
 
A tamo bi se baš dobro uklopio, s obzirom na ponašanje njegovih suigrača, očito mentalno nezrelih za izazove koje nosi borba za naslov engleskog prvaka, koju su oni shvatili kao uličnu tučnjavu. Jer osim spomenutog, za sada nekažnjenog Dembeleovog nasrtaja, kod Chelseaja je žute kartone dobilo čak devet igrača Spursa, što je negativni rekord Premier League.
 
Mladost, visoki emotivni naboj i stres ne mogu biti opravdanje za ovakvo ponašanje Spursa
 
Naravno da utakmica vrijedna borbe za naslov, koja je k tome još i gradski derbi, ima visoki emotivni i stresni naboj, ali mladi igrači Tottenhama opet su se pokazali naivnima i nekontroliranima, pa su nasjeli na provokacije iskusnijih igrača Chelseaja, mada nema opravdanja za nasilje Spursa, koji na Stamford Bridgeu nisu izgubili samo borbu za naslov, nego i razum. 

Pročitajte više