Dementijevoj ruski TOP 10 okršaj u Tokiju

JELENA DEMENTIJEVA pobijedila je Vjeru Zvonarjevu 7:5, 6:2 u četvrtfinalnom ogledu dviju ruskih tenisačica na WTA turniru u Tokiju.

Zvonarjeva je trenutno četvrta, a Dementijeva 10. tenisačica svijeta. Dvjema Moskovljankama ovo je bio sedmi međusobni meč, a Dementijeva je upisala petu pobjedu. U polufinalu će igrati protiv Talijanke Francesce Schiavone, koja je svladala Estonku Kaiju Kanepi 7:5, 4:6, 7:5 nakon tri sata i 9 minuta igre.

Dementijeva ima 6:5 u pobjedama protiv Schiavone, a posljednji dvoboj su dvije iskusne tenisačice odigrale na ovogodišnjem Roland Garrosu u polufinalu. Tada je 30-godišnja Schiavone dobila prvi set u tie-breaku, nakon čega je dvije godine mlađa Dementijeva predala meč zbog ozljede. Schiavone je nakon toga i osvojila u Parizu svoj prvi Grand Slam turniru u karijeri.

Prva nositeljica, Dankinja Caroline Wozniacki, povela je protiv Poljakinje Agnieszke Radwanske s 5:0 u prvom setu, kada je Radwanska predala dvoboj zbog ozljede lijevog stopala. Wozniacki će za finale igrati protiv 8. nositeljice, Bjeloruskinje Viktorije Azarenke, koja je sa 6:2, 6:1 pobijedila američku kvalifikanticu Coco Vandeweghe.

Ukoliko Caroline Wozniacki osvoji turnir u Tokiju, a potom sljedećeg tjedna u Pekingu dohvati četvrtfinale, preuzet će od Amerikanke Serene Williams, koja zbog ozljede ne igra od osvajanja Wimbledona, prvo mjesto na WTA ljestvici...

- To bi bilo sjajno, oduvijek mi je bio cilj ostvariti prvo mjesto na svjetskoj rang-ljestvici. No, ako ne uspijem ovoga puta, bit će još prilika – komentirala je Wozniacki.

 

WTA Tokio, četvrtfinale:

Wozniacki (1) – A. Radwanska (6) 5-0, predaja Radwanske

Azarenka (8) – Vandeweghe 6-2, 6-1

Schiavone (5) – Kanepi 7-5, 4-6, 7-5

Dementijeva (7) – Zvonarjeva (2) 7-5, 6-2

Pročitajte više