Dinamo gostuje na Maksimiru kod Lokomotive: Bišćan izgubljen do kraja polusezone

PA NEKA netko kaže da Lokomotiva više nije Dinamova filijala: tiskovnu konferenciju su održali u Dinamovom press centru prije prvenstvene utakmice s njima i 10 minuta prije Jurčića a ispod panoa Lokosa (koji je stajao na istom mjestu gdje i Dinamov prije i poslije presice trenera "domaćih"), obraćanje Lokomotivinog trenera vodio je Ado Kožul, doajen Dinamovog PR zbora.

"Dečki, sjećam se ja kad je Zagreb imao četiri prvoligaša, a danas evo opet imam zadovoljstvo najaviti novi gradski derbi koji smo dobili ove sezone" podsjetio je Dinamov starosta na svijetlu tradiciju Trešnjevke, Dinama, Zagreba, Lokomotive koje se ove godine nastavila u nešto izmijenjenom sastavu.

Ferenčina: Dinamo ima zastrašujuću statistiku

Trener Lokomotive naglasio je kako od svojih igrača traži maksimalan angažman iako "Dinamo ima zastrašujuću statistiku; više od četiri gola po utakmici ali mi ne odemo sa bijelom zastavom. Najviše bi volio utakmica bude atraktivna, s mnogo golova na obje strane, ali ne znam hoće li to biti moguće."

Ferenčina je želio istaknuti kako je njegova momčad u prvih osam kola (u kojima je osvojila 10 bodova) imala daleko najteži raspored: "Od tih osam kola, imali smo šest gostovanja, ali uz to imali smo i najviše ozlijeđenih igrača i stalno nam nedostaje barem četiri ili pet igrača koji bi bili standardni članovi prve momčadi."

Trener momčadi koja je formalno domaćin u subotnjem prvenstvenom susretu ne vjeruje da će se Dinamo protiv njih opustiti i mislima već biti u Temišvaru:

"Mislim da Dinamo neće željeti da ih autsajder iznenadi i da će ići na pobjedu, ali nogomet je takva igra da ne pobjeđuje uvijek najbolji."

Jurčić: Lokomotivu krasi fanatična borbenost

Nakon što su radnici zamijenili kulisu i press centar od Lokomotivinog ponovno postao Dinamov, trener aktualnog prvaka se požalio kako mu je dosta igrača pokupilo virozu (Papadopoulos, Sammir, Butina, Kramarić) ali što je najbitnije, kapetan Igor Bišćan izgubljen je do kraja polusezone.

Rezultat je to specijalističkog pregleda u Berlinu, jer Bišćan mora na operaciju trbušnog zida zbog povrede uzrokovane teškim radom u dugom razdoblju.

Ipak, koga nema bez njega se mora protiv Lokomotive: "To će biti specifična utakmica zbog niza Dinamovih igrača koji igraju tamo i koji će se htjeti dokazati. Lokomotivu krasi fanatična borbenost koju na njih prenosi trener Ferenčina. To se posebno vidjelo na utakmici protiv Karlovca koju je izvukao kolektiv a ne pojedinac.

"Vrsaljko i Antolić su Lokosi po mom guštu"

Jurčić je poželio da su sutra istaknu i u budućnosti profiliraju dva Dinamova igrača na kaljenju u Lokomotivi: "Vrsaljko i Antolić naši igrači tamo za koje bi volio da se profiliraju." otkrio je Jurčić koji će mladići biti pod njegovim posebnim povećalom.

Očekuje li ustupke od Lokomotive obzirom na odnos Dinama i novog prvoligaša i zato što Dinamo očekuje gostovanje u Temišvaru?

"Bio sam igrač i ne mogu zamisliti što bi to trebalo značiti; Da igrač krene u start s mišlju 'U ovaj start ću ići sa 75 a ne 100 posto mogućnosti'? To se neće dogoditi. Uostalom, Temišvar je tek u četvrtak i nema razloga za popuste s bilo koje strane.

Zabrinjava li Dinamovog trenera forma Tomislava Butine?

Njegova generalna forma me ne brine, on radi dobro i vrhunski je profesionalac. Ali, u europskim utakmicama je potrebno da golman nekada izvuče momčad a kao najbolji primjer toga su obrane Temišvarovog vratara u Amsterdamu, koji je skinuo barem pet zicera i svom klubu pomogao da dođe do boda."

Postoji li dvojba Sivonjić ili Sammir?

"Sivonjić se dokazuje u posljednje vrijeme i treba nam još takvih igrača iz drugog plana koji će se nametnuti.

Pročitajte više