wolfsberger - dinamo 0:3

Dinamo je jedina momčad u Europi koja još nije primila gol u skupini

Foto: Pixsell

DINAMO je u 4. kolu skupine K Europa lige sjajnom igrom pobijedio Wolfsberger u gostima 3:0 i napravio veliki korak prema još jednom proljeću u Europi.

Dinamo je do pobjede došao golom Lovre Majera u 60. minuti, a Bruno Petković je u 75. povisio na 2:0. Treći gol za Dinamo zabio je Luka Ivanušec u sudačkoj nadoknadi. Mogao je Dinamo uvjerljivije slaviti, a ovom pobjedom napravio je golemi korak prema prolasku skupine budući da su CSKA i Feyenoord odigrali 0:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Mamićeva momčad nakon četiri odigrane utakmice ima osam bodova i za proljeće u Europi trebat će mu još dva boda u zadnja dva kola.

Dinamo ove sezone u Europi ima uvjerljivo najbolju obranu i jedina je momčad koja u Ligi prvaka i Europa ligi u skupini nije primila gol. Do srijede su u tom društvu bili i Liverpool i Chelsea, ali su oni u primili golove protiv Atalante odnosno Rennesa.

Nitko u povijesti Europa lige nije uspio završiti skupinu bez ijednog primljenoga gola, a najbliže su bili Standard (2011./2012.) i Salzburg (2017./2018.) koji su skupinu završili s jednim primljenim golom. Ni u Ligi prvaka nitko nije uspio završiti skupinu bez primljenoga gola.

Pročitajte više