DINAMO - MANCHESTER CITY

Dinamo ostao bez lijevog beka prije Cityja. To opet mijenja sve planove Bjelice

Foto: Pixsell / I. Kralj

LOŠA vijest iz svlačionice Maksimira, Marin Leovac, standardni član udarne postave Dinama i povremeni reprezentativac Hrvatske, upitan je za odlučujuću utakmicu u borbi za prolazak skupine protiv Manchester Cityja.

Pep Guardiola dovodi svoj stroj u Zagreb iduće srijede, i dok svi kalkuliraju hoće li zbog žestoke borbe u Premiershipu na Maksimiru čuvati neke zvijezde i istrčati u kombiniranom izdanju, Nenad Bjelica ima dovoljno svojih problema i ne stigne razmišljati o sastavu Cityja.

Lijevi Dinamov bek dobio je udarac u rebro tijekom dvoboja s Hajdukom na Maksimiru. Izgledalo je bezazleno, ali nije. U ovom trenutku upitan je za zadnju utakmicu skupine u Ligi prvaka.

Nije bezazlena ni situacija u kojoj se nalazi trener Dinama koji je zbog kartona već ostao bez cijele uže obrane, stopera Dine Perića i Kevina Theophilea-Catherinea.

Ademi dolazi u obranu, Moubandje ide na prirodnu poziciju?

François Moubandje, Kamerunac sa švicarskim državljanstvom, igrač koji je ovog ljeta na Maksimir stigao iz Toulousea, trebao je odigrati najzahtjevniju utakmicu života. Bjelica ga sprema da od prve minute istrči kao stoper protiv Manchester Cityja. Moubandje je inače lijevi bek i odigrao je svega šest HNL utakmica za Dinamo od dolaska. 

S ozljedom Leovca, Moubandje bi mogao na papiru dobiti manje zahtjevnu ulogu, na prirodnoj poziciji na lijevom boku. Kapetan Ademi u tom slučaju povući će se iz sredine u obranu. I on se tek oporavio od ozljede i Bjelica ga ne smije izgubiti. Na stopera još može i mladi Gvardiol.

> ANALIZA Tko će riješiti najveći problem Nenada Bjelice? 17-godišnjak ili bek za šest nastupa? 

Leovac će u međuvremenu na dodatne pretrage kako bi se ustanovilo je li došlo do puknuća s obzirom na jaku bol. Ako je to u pitanju, sigurno otpada za sudar sa Cityjem.

Grafika za Index Sport: Sofa Score

U petak u 18 sati Dinamo igra protiv Varaždina. Bjelica nema namjeru odmarati igrače, već je to napravio u Puli. Poseban tretman ima još samo Ademi, svi ostali idu u puni pogon u prvenstvu. 

Guardiola je jučer s najjačim sastavom u prvenstvu istrčao protiv Burnleyja i slavio 4:1.

Pročitajte više