Dinamo pod istragom: UEFA zbog ustaškog "U" prazni Maksimir za povijesni meč?

Foto: Gulliver / Getty Images

DINAMO je objavio da je UEFA otvorila disciplinski postupak protiv prvaka Hrvatske zbog događaja na utakmici protiv Anderlechta u Bruxellesu.

Dinamo je pobijedio 2:0, ali sada mu prijeti da "za zelenim stolom" izgubi gledatelje na idućoj domaćoj europskoj utakmici. 

"Disciplinska komisija UEFA-e obavijestila je GNK Dinamo o pokretanju postupka u vezi događaja na utakmici 2. kola UEFA Europa lige u kojem je Dinamo gostovao kod Anderlechta u Bruxellesu. Otvorena je istraga prema prijavi službenih osoba po četiri osnove: upotreba pirotehnike na stadionu, bacanje objekata na travnjak, tučnjava navijača i rasizam.

Odluku o eventualnoj odgovornosti i kazni UEFA će donijeti na sjednici Disciplinske komisije 18. listopada 2018."

Ovo je službeno iz Dinama koji bi najrigoroznije mogao biti kažnjen zbog "rasizma".

UEFA-in povjerenik za sigurnost na utakmici u Bruxellesu bio je Srbin Vlado Gođović. On je na tribini s navijačima Dinama primijetio zastavu sa slovom "U".

Nakon toga su Dinamo i članovi BBB-a tražili od navijača iz dijaspore koji je istaknuo ustaško obilježje da ga makne, što je on i napravio, ali bilo je prekasno i prijava je napisana.

Podsjećamo, iduću utakmicu, u trećem kolu skupine EL-a kod Spartaka iz Trnave, Dinamo će igrati pred praznim tribinama zbog rasizma slovačkih navijača.

Ali zbog ovog "ustašluka" sada mu prijeti i da 8. studenoga utakmicu za konačno "proljeće u Europi" igra pred praznim Maksimirom. 
 

Pročitajte više