"Dinamovac i ništa drugo": Dario Šimić odbio Edoarda Reju

DARIO ŠIMIĆ ljetos je odlučio ostati u Monacu, ne očekujući da će promjene u vodstvu kluba donijeti i promjenu njegovog statusa. Lani je, tvrdi, bio jedan od najbolje ocijenjenih igrača, standardni stoper, čak i kapetan.

"Kasno sam spoznao status i nije odmah bilo lako reagirati. Vjerojatno su u pitanju neki viši interesi, krenulo se u kupovinu novih igrača, a neki su, poput mene, otpisani. Iako sam imao ponude iz Italije, Grčke i Španjolske, iz klubova sredine tablice. Iskreno, ne vidim smisao da u 34. godini počinjem ispočetka neku novu euro-priču i opet seliti cijelu obitelj.", otvoreno je za SN rekao prekaljeni hrvatski reprezentativac.

Priča je skrenula prema Hrvatskoj. Javio se Hajduk, Edoardo Reja želi Darija vidjeti u svojoj momčadi, ali on ima druge želje;

"Hajduk je, kao i Dinamo institucija hrvatskog nogometa, interes sam doživio kao izraz velikog respekta koji i ja gajim prema njima. No, ja sam dinamovac i u Hrvatskoj ne bi mogao igrati ni za koga drugoga."

"U ovim godinama motivaciju nudi samo emocija matičnog kluba"

S Dinamom je Dario osvojio četiri naslova prvaka i četiri kupa, prije nego je preselio u Milano. U karijeri je iskusio puno toga, osvojio je talijansku ligu, dva puta i Ligu prvaka. Osjeća li zasićenost?

"Fizički se osjećam besprijekorno, jer sam se tijekom karijere trudio biti profesionalan i na terenu i van njega. Pravo motiv je sudjelovati u projektu kluba i grada koji su me iznjedrili i pokušati uzvratiti na svemu što ti je omogućeno. S 34 godine nemam što zalijevati taštinu, iskreno se želim vratiti doma.", jasan je Dario, čiji ugovor u Monacu traje do lipnja 2010.

On želi preseliti do kraja ove godine, a Dinamo je opcija broj jedan. Osjećaji su povukli i Bišćana, Šokotu, Butinu i mnoge druge koji su na više ili manje lijep način iskusili povratak među Mamićeve bedeme.

"Istina je da smo se ljetos čuli, ali nije sazrjelo vrijeme za povratak. Sada preostaju opcije; otići na zimu, ili do ljeta trenirati u Kneževini i potom zaključiti profesionalnu karijeru. Inozemne su opcije motivacijsku upitne, a i kratkoročne, najradije bih se vratio kući. Dakako, povratak u Dinamo igra samo ukoliko me žele. U pitanju je motivacija koju u ovim godinama može dati samo emocija matičnog kluba, rodnog grada i navijača. Ako me ne žele, Bože moj, nikom ništa. U lipnju ću onda dolaziti u Maksimir kao navijač."

Dario je rekao sve, možda i više nego je trebao. Na potezu je Zdravko Mamić.

Pročitajte više