LIGA PRVAKA

Dinamu na putu do europske jeseni stoji najveći mađarski klub

Foto: EPA

DINAMO je doznao svog suparnika u sljedećem pretkolu Lige prvaka. Hrvatski prvak igrat će s mađarskim Ferencvarošem koji je nakon dramatične uzvratne utakmice izbacio maltešku Vallettu i prošao u 3. pretkolo. Dinamo je izbacio gruzijski Saburtalo pred praznim maksimirskim tribinama pa će mu na putu do europske jeseni (gubitnik u play-offu ide direktno u grupu EL-a) stajati Mađari. 

Ferencvaroš je rezultatski najuspješniji mađarski klub u povijesti. Prošle sezone osvojili su svoju jubilarnu 30. titulu prvaka, čime na vječnoj ljestvici vode ispred gradskog rivala MTK-a, koji ih ima 23. Prije toga, svoju posljednju titulu osvojili su 2016. godine, nakon dugih 12 godina čekanja.

Prošlu sezonu okončali su s uvjerljivih 13 bodova prednosti nad MOL Vidijem. Trener Ferencvaroša je bivši napadač Dinama iz Kijeva i jedan od najboljih ukrajinskih igrača u povijesti Sergej Rebrov. Preuzeo je momčad u kolovozu prošle godine nakon što se njegov prethodnik Thomas Doll u petoj sezoni svog mandata nije uspio plasirati u skupine Europa lige.

Zanimljivo, najpoznatiji igrač mađarskog prvaka što se tiče hrvatske javnosti je Marcel Heister, njemački lijevi bek koji je prije potpisa za Ferencvaroš branio boje Zadra i Istre u periodu između 2012. i 2016. godine. 

Pročitajte više