HNL EUROPA

Dinamu najlakši, a Hajduku, Lokomotivi i Rijeci težak ždrijeb Europa lige

Foto: EPA

ČETIRI hrvatska kluba ždrijebom su dobili protivnike u play-offu Europa lige. 

Dinamo je ispadanjem iz Lige prvaka osigurao nastup u zadnjem pretkolu EL-a kao nositelj. Hajduk, Lokomotiva i Rijeka prvo moraju proći treće pretkolo idućeg četvrtka.

Zadnje pretkolo za skupinu EL-a igra se na jednu utakmicu 1. listopada, a ždrijeb je odlučio i domaćine mečeva: 

Dinamo - Floriana/Flora

Malmö/Lokomotiva Zagreb - Granada/Lokomotiva Tbilisi 

Kopenhagen/Piast - Rijeka/Kolos

Willem/Rangers -  Galatasaray/Hajduk

Dojam je da jedino Dinamo može biti sretan ishodom ždrijeba jer je dobio najlakše od mogućih protivnika i još je domaćin utakmice protiv malteškog ili estonskog kluba. Ostala tri hrvatska predstavnika u play-offu čekaju jako teški suparnici, a Rijeka i Hajduk će k tome i gostovati. Naravno, ako prethodno prođu treće pretkolo.

Tijek ždrijeba:

14:30 Hajduku opet težak ždrijeb i gostovanje

Ako Hajduk u gostima prođe Galatasaray, u play-off Europa lige će gostovati kod pobjednika utakmice nizozemskog Willem II i škotskog Glasgow Rangersa.

14:27 Lokomotiva i Rijeka saznali potencijalne protivnike

Ako Rijeka na svom terenu prođe ukrajinski Kolos, u play-offu će gostovati kod pobjednika utakmice danskog Kopenhagena i poljskog Piasta. 

Ako Lokomotiva u gostima prođe švedski Malmo, u play-offu će ugostiti pobjednika utakmice španjolske Granada i gruzijske Lokomotive iz Tbilisija.


 

14:10 Dinamo u play-offu protiv pobjednika para Floriana - Flora

Dinamo će igrati protiv pobjednika para malteške Floriane i estonske Flore. Ždrijeb prema prvaku Hrvatske nije bio milostiv samo u ovom pogledu. Osim što će dobiti lakog suparnika, jedinu utakmicu igrat će na svom terenu, na Maksimiru. 

 

Pročitajte više