Dinamu treba čudo protiv Stuttgarta

RIJETKI su oni koji vjeruju da Dinamo večeras, u posljednjem kolu Lige UEFA u utakmici koja odlučuje koji klub će u Europi dočekati proljeće, može iznenaditi trećeplasiranu momčad Bundeslige. Susret počinje u 20.45 sati, a tekstualni prijenos možete pratiti na . Na istoj adresi možete pratiti i promjene rezultata na susretu Heerenveen - Beveren.

Želi li Dinamo na proljeće u Europu ne mora pobijediti Nijemce, no tada će ovisiti o rezultatu utakmice Heerenveen – Beveren.

Naime, pobijede li Plavi Stuttgart tada su sigurno u šesnaestini finala, no u tom slučaju Stuttgart bi mogao ispasti i njegov nastup u šesnaestini finala bi ovisio o utakmici u Nizozemskoj što si Nijemci sigurno neće dopustiti.

Ako rezultat u Stuttgartu bude izjednačen, Heerenveen ne smije pobijediti Beveren, a ako Dinamo izgubi, tada prolazi samo bude li Beveren bolji u Nizozemskoj.

U slučaju da dva kluba ili više imaju isti broj bodova redoslijed se određuje po četiri kriterija. Prvo se gleda najbolja gol-razlika iz svih utakmica, zatim najviše postignutih pogodaka, zatim najviše postignutih pogodaka u gostima, a na kraju najbolji koeficijent kluba i njegove federacije, koji se računa po rezultatima u posljednjih pet sezona.

Kakav rezultat od Dinama večeras možemo očekivati? Realno, pobjedu ne očekujemo, no očekujemo barem dobru igru, trud i pokušaje da se suprotstave jakom Stuttgartu.

Ilija Lončarević izjavio je da želi da igračima savjest nakon utakmice bude čista, te da igrači jedan drugome nakon utakmice mogu pogledati u oči bez obzira na rezultat.

“Naš odgovor mora biti čvrsta momčadska igra, zonski presing. To je jedino moguće rješenje, jer naprosto Nijemci imaju previše klasnih pojedinaca.” - rekao je Lončarević na pressici prije polaska za Stuttgart.

Trenutno najskuplji Dinamov igrač Eduardo da Silva trebao bi biti najveća opasnost Stuttgartovom vrataru Hildebrandu. “Idemo napraviti veliki rezultat, možemo pobijediti. Spremni smo na sve ili ništa, a pomoći će nam i velika podrška naših navijača.” - rekao je Da Silva dodajući kako trebaju igrati agresivno. 

Trener Stuttgarta Matthias Sammer razljutio se na jednog novinara koji mu je nakon utakmice s Bayernom čestitao na unaprijed osvojenim bodovima protiv Dinama. Sammer je vičući rekao da tako nešto može reći samo čovjek koji nema veze s nogometom. Stuttgart će igrati bez dvojice svojih ponajboljih igrača, kapetana Zvonimira Solde i Bjelorusa Alexandera Hleba.

Spomenimo još kako je Mamić najavio da će na pobjedu Dinama uložiti 1000 eura, a iako je najavljeno da će “Plavima” drastično smanjiti prihode, za prolaz u šesnaestinu finala igači će dobiti po 10.000 eura.

Pročitajte više