AUSTRALIAN OPEN

Direktor Australian Opena poslao jasnu poruku necijepljenim tenisačima

Foto: Imago Sports/Guliver

CRAIG TILEY, prvi čovjek tenisa u Australiji i direktor Australian Opena, potvrdio je da Novak Đoković nije dobio medicinsku iznimku od cijepljenja protiv koronavirusa te da će svi tenisači i tenisačice koji će sudjelovati na prvom Grand Slamu sezone morati biti cijepljeni dvjema dozama ili cjepivom Johnson & Johnson.

Najbolji tenisač svijeta i deveterostruki osvajač Australian Opena nalazi se na službenom popisu igrača koji će sudjelovati na turniru, ali to ne znači i da će se naći na terenu, pojasnio je Tiley.

Nitko nije na popisu iznimaka

"Nitko neće igrati na Australian Openu ako nije cijepljen ili s dvije doze cjepiva ili jednom dozom cjepiva Johnson & Johnson. Medicinsku iznimku od cijepljenja mogu izdati samo australske vlasti, a do ovog jutra nije izdana niti jedna", rekao je Tiley i prokomentirao to što je Đoković, koji nije potvrdio da se cijepio niti da će doći u Australiju, na popisu igrača koji će sudjelovati na turniru.

"Svi ulaze na taj popis, ali on nije garancija da će se netko naći u ždrijebu. To tko će igrati bit će poznato nakon ždrijeba, a od njega smo udaljeni nekoliko tjedana", pojasnio je Tiley.

Australian Open će se igrati od 17. do 30. siječnja.

Pročitajte više