Đoković kopira Murraya: Britanci otkrili koja će legenda trenirati Novaka

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON što je zbog serije loših rezultata potjerao cijeli stručni stožer s kojim je stigao na vrh, Novak Đoković krenuo je u potragu za novim trenerom.
 
U igri su velika imena, kao jedan od kandidata spominje se i Goran Ivanišević, ali britanski Telegraph javlja da se već zna tko će trenirati drugog tenisača ATP ljestvice. 
 
"Bit će to netko tko je imao slično iskustvo kao ja. Nema puno takvih koji su igrali na tako visokom nivou", rekao je Đoković i tako najavio da će dovesti neku legendu tenisa.
 
Britanci su objavili kako je izvjesno da Đoković govori o legendarnom Amerikancu Andreu Agassiju. Plan je, tvrdi isti izvor, da Agassi ne radi svakodnevno sa Đokovićem, već da surađuju po uzoru na Andyja Murraya i Ivana Lendla.
 
Naime, Lendl pomaže najboljem tenisaču svijeta u taktičkoj pripremi za najveće turnire na svijetu, a Murrayeve treninge nadgleda Jamie Delgado. 
 

 

 
Agassi i Đoković bi navodno putovali po turnirima samo 12 tjedana godišnje, odnosno na Grand Slamove, završni Masters i Indian Wells koji nije daleko od Aggasijevog doma u Las Vegasu. Agassi ne želi u potpunosti preuzeti Đokovićevu karijeru jer želi odgajati djecu i smatra da nema vremena za to. 
 
Legendarni Amerikanac osvojio je sva četiri Grand Slam turnira, ukupno je na najvećim turnirima slavio osam puta, a osvojio je i olimpijsko zlato, jedino što Đokoviću fali u velikoj karijeri. 
 
Đoković na Mastersu u Madridu trenira s mlađim bratom Markom.

Pročitajte više