AUSTRALIAN OPEN

Đoković: Detalje o ozljedi ćete vidjeti u dokumentarcu koji snimam

Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ je na Australian Openu imao problema s trbušnim zidom, a to se posebno vidjelo u okršaju protiv Amerikanca Taylora Fritza u osmini finala. 

Srbin je većinu meča djelovao nervozno zbog ozljede, a pobjedu je ostvario uz rezultat 7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2.

Mislio je da neće nastaviti turnir pa onda zaredao pobjede

Nakon susreta je izjavio da je ova pobjeda jedan od najboljih trenutaka njegove karijere. Tvrdio je da se jedva kretao, ali nije želio pričati o intenzitetu ozljede. Čak je kazao da nije siguran hoće li u osmini finala moći igrati protiv Miloša Raonića.

"Malo sam i zabrinut zbog ozljede, mislim da je pukao mišić. Baš čudan osjećaj, bol. Odmah sam znao nakon tog udarca da se nešto loše događa. Nemam sjajna iskustva s kidanjem mišića u nastavcima turnira. Ne znam hoću li moći izaći na teren za dva dana", kazao je.

Pojavile su se sumnje, a povodom ozljede oglasio se i Nadal

No, izašao je na teren, pobijedio Raonića, a onda i Alexandera Zvereva te se plasirao u polufinale u kojem je pobijedio Aslana Karaceva.

U svim susretima Srbin je davao maksimum i mnogi su se čudili zbog toga. Postavljalo se pitanje je li stvarno bio ozlijeđen protiv Fitza.

Situaciju je komentirao i Rafa Nadal. 

"Bilo je čudno. Dva seta je izgledalo da će se Novak predati, a onda je normalno zaigrao. Ne mogu komentirati kako se osjeća. Činilo se da će se predati, ali Novak nikad ne odustaje. Našao je način da pobijedi'', komentirao je Španjolac.

"Sve ćete vidjeti na ekranu"

Nakon pobjede nad Karacevim, Đoković je ponovno dobio pitanje o ozljedi i dao je zanimljiv odgovor.

"Oporavak predstavlja sto posto mog dana, pet dana sam sve svoje vrijeme proveo u oporavku. Snimam dokumentarac, sve će se to vidjeti na ekranima, do kraja ove godine, mogu to najaviti. Bilježim dosta stvari koje doživljavam u ovom periodu, u posljednjih nekoliko mjeseci, pa ćete imati prilike sve to vidjeti", poručio je Đoković.

Srbin će u finalu igrati protiv pobjednika dvoboja između Danila Medvedeva i Stefanosa Tsitsipasa koji je na rasporedu sutra u 9:30.

Pročitajte više