"Dobili smo velikog igrača": Nije dočekao Čačićev poziv pa je pristao igrati za Bosnu i Hercegovinu

Foto: Guliver Image/Getty Images

NA JOZU ŠIMUNOVIĆA svi u HNS-u su zaboravili nakon odlaska iz Dinama u Celtic. Nakon što je sa Celticom postao dva puta prvak Škotske i jedan od bitnijih igrača momčadi, a ni dalje nema naznaka da će ga pozvati u hrvatsku reprezentaciju, odlučio je prihvatiti poziv iz Bosne i Hercegovine.
 
"Ne znam što izbornik misli o mojim igrama jer me nitko nije niti zvao iz Hrvatske. Prošle godine sam mogao igrati za mladu reprezentaciju koja se borila za Euro, međutim nisam dobio poziv. Ni sada mi nije jasno zašto, ranije sam bio kapetan te reprezentacije", požalio se Šimunović, rođeni Zagrepčanin, nedavno škotskim novinarima.
 
I tada je 22-godišnjak vjerovao da će ga Ante Čačić uskoro pozvati...
 
"Siguran sam da ću uskoro biti pozvan. Ćorluka ima 31 godinu i mogao bih njega zamijeniti u budućnosti. Vjerujem u to. Pa otišao sam u Celtic jer sam vjerovao da će mi to pomoći kod izbornika."
 
Očito su status nezadovoljnog braniča, čiji su roditelji iz Jajca, pratili i u Nogometnom savezu BiH te odlučili brzo reagirati. Izbornik Mehmed Baždarević ga je kontaktirao, obećao poziv, a Šimunović je FIFA-i podnio zahtjev za promjenom sportskog državljanstva. I sada je dobio odluku FIFA-e da u budućnosti može nositi dres Bosne i Hercegovine.
 

 
U BiH slave. Napokon se dogodilo da i ta reprezentacija nekome "otme" igrača. "Veliko pojačanje", "Elitni igrač", "Bravo, Meša! Dobili smo sjajnog igrača", samo su neki od naslova bosanskohercegovačkih medija nakon FIFA-ine odluke.
 

Pročitajte više