Dobra vijest za Hrvatsku: Turska nije uspjela zabiti u Makedoniji

Foto: Hina

SUPARNIK hrvatske nogometne reprezentacije u skupini I kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, Turska u prijateljskoj je utakmici na gostovanju kod Makedonije odigrala 0:0.

Turska trenutačno zauzima četvrto mjesto u našoj skupini s osam bodova, pet manje od vodeće Hrvatske, a dva manje od drugog Islanda.

U nedjelju 11. lipnja kada će Hrvatska gostovati kod Islanda, Turska će igrati u Skadru protiv Kosova.

Hrvatska i Turska su na početku kvalifikacija 5. rujna prošle godine u Zagrebu igrale 1:1, a sljedeći međusobni susret igrat će 5. rujna ove godine u Eskisehiru.

Izravni plasman na SP izborit će samo pobjednik skupine dok će drugoplasirana reprezentacija u dodatne kvalifikacije. 

Belgiju je na novom okupljanju potresla teška ozljeda Edena Hazarda, ali ipak je s 2:1 pobijedila Češku u prijateljskom susretu u Bruxsellesu.

Romelu Lukaku je u 25. minuti asistirao Batshuayiju za 1:0, ali samo četiri minute kasnije Krmenčik je donio gostima izjednačenje. U 52. minuti sve je riješio Fellaini na asistenciju Mertensa.

Domaćin Svjetskog prvenstva Rusija s 3:0 je pobijedila Mađarsku u Budimpešti. U 20. minuti zabio je Smolov, u 40. je autogolom Rusija povisila na 2:0, a konačni rezultat postavio je Poloz u 89. minuti.


 

Pročitajte više