VIDEO Ima nade za Dinamo: Lyon ponižen na gostovanju kod novog prvoligaša, Santini promašio penal

Foto: Guliver Images/Getty Images

LYON je doživio potop na gostovanju kod novog francuskog prvoligaša Dijona. Dinamov protivnik u Ligi prvaka izgubio je s uvjerljivih 4:2.

Lyon je stigao u goste kod Dijona kao veliki favorit. Ekipa Brune Genesija slavila je u prve dvije prvenstvene utakmice, a od njih se očekivalo da upišu i treću pobjedu kod dojučerašnjeg drugoligaša koji je u prvenstvo krenuo s dva poraza.

Gosti su poveli u 20. minuti preko Tolissa, ali četiri minute kasnije Sammaritano je iz penala izjednačio. Lacazette je u 37. minuti vratio Lyon u prednost, ali domaćin se nije predavao. Taveras je pred kraj prvog dijela vratio utakmicu u egal (2:2).

U drugom poluvremenu napunili mrežu Lyona

Mreže su mirovale do sredine drugog poluvremena, a tada je nastupio "blitzkrieg" Dijona. U 73. minuti Bahamboula je zabio za vodstvo 3:2, dok je spektakularnim pogotkom Lees Melou u 88. minuti zapečatio sudbinu Lyona.

Francuski predstavnik u Ligi prvaka ima još dva tjedna da se vrati u formu, jer mu u goste 14. rujna stiže Dinamo. 

Santini promašio penal

Napadač Caena Ivan Santini promašio je kazneni udarac u susretu protiv Bastije, međutim izvukli su ga suigrači ostvarivši pobjedu 2-0. Golove su zabili Julien Feret (64) i Herve Bazile (90+3). Santini je promašio kazneni udarac u 43. minuti.

Na ljestvici vode Guingamp i Nica sa po sedam bodova, PSG je treći s bodom i utakmicom manje, a po šest bodova imaju i Lyon, Caen i Metz.

 

Pročitajte više