DOKAZ POVIJESNOG TRANSFERA Evo kako su Kinezi otkrili operaciju Neymara i PSG-a

Foto: Getty Images / Guliver Image

SVAKIM novim danom pričao oko odlaska Neymara iz Barcelone u PSG dobiva sve realniju sliku. Brazilac je jutros u Miamiju gotovo potukao sa suigračem Nelsonom Semedom, nakon čega je napustio trening katalonskog velikana. 

On je nakon turneja po SAD-u trebao krenuti prema Kini, gdje je bilo zakazano druženje s navijačima u Shanghaiu. Međutim, kineska avio kompanija Ctrip otkazala je cijeli događaj te obećala kako će vratiti navijačima novac za ulaznice koje su koštale 25 eura. 

Razlog?

Kinezi su u priopćenju naveli kako Neymar neće moći sudjelovati u zakazanoj akciji "jer je zauzet i ne može doći jer radi na svom transferu".

Time je samo potvrdili ono o čemu se piše svih prethodnih dana, kako je Neymar jako blizu transfera u PSG. Francuski doprvak spreman je platiti otkupnu klauzulu od 222 milijuna eura, a sve ovisi o napadaču koji, čini se, želi napustiti Nou Camp i otići u Pariz. 

Ako do najskupljeg transfera u povijesti nogometa dođe, PSG će morati platiti Francuskoj i porez u visini od nekih 80 milijuna eura, što znači kako će cijeli transfer, bez Neymarove plaće, iznositi nevjerojatnih 300 i više milijuna eura. 

Također, mogući transfer Brazilca izazvat će pravi zemljotres na nogometnoj tržnici. Barcelona će, tvrde mediji s Pireneja, krenuti u lov na Paula Dybalu iz Juventusa i Philippea Coutinha iz Liverpoola, a tu je i Kylian Mbappe, s kojim bi vodila veliku trku s Real Madridom. 

Pročitajte više