DOMINACIJA ENGLEZA U KIJEVU Pogledajte kakvu su atmosferu napravili navijači Liverpoola

Index, Getty Images, Screenhot

VEČERAS od 20:45 Real Madrid i Liverpool u Kijevu igraju veliko finale Lige prvaka. Bit će to dvoboj dviju velikih momčadi koje su obilježile povijest europskog nogometa. Real je rekorder Lige prvaka. Madriđani će večeras pokušati doći do 13. titule, treće zaredom, a u posljednjih osam godina Kraljevi su osam puta igrali najmanje polufinale. Uspije li Real večeras slomiti Redse, Zinedine Zidane će se s tri trenerska naslova izjednačiti s legendom Liverpoola Bobom Paisleyjem te Carlom Ancelottijem.

18:50 Dva sata prije utakmice atmosfera je fantastična, a navijačku pobjedu premoćno su uzeli navijači Liverpoola. Njih tisuće napravilo je nevjerojatan ambijent u glavnom gradu Ukrajine.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

18:20 Dobili smo i fotografije navijača Liverpoola i Reala iz fan zone u blizini stadiona u Kijevu.


S druge strane, Liverpool nije bio u finalu od 2007., kad je izgubio od Milana (2:1), a Englezi su se posljednji put na krov Europe popeli prije 13 godina u čarobnom istanbulskom finalu kad su protiv Milana došli do svoje pete titule najboljih u Europi.


Danas je Kijev središte nogometnog svijeta. Tisuće Španjolaca i Engleza okupirale su ukrajinsku metropolu, a danas popodne stigla je dojava o bombi postavljenoj u jedan od metroa u Kijevu. Srećom, ispostavilo se da je dojava bila lažna.


Policija je pregledala sve metro stanice, ustanovljeno je da nema eksplozivnog uređaja, pa su nakon nekoliko sati sporne stanice u Kijevu otvorene.


Već se dogodilo nekoliko napada ukrajinskih huligana na navijače Liverpoola. Jedan ukrajinski divljak maltretirao je navijača Liverpoola, ali je ubrzo žestoko kažnjen. Nakon napada na navijača Liverpoola ušao je u sukob s prodavačem šalova, a prije nego što je trepnuo doživio je nokaut. Kijevska je policija potvrdila da su zbog napada na navijače Liverpoola tijekom noći uhićene dvije osobe.

Pročitajte više