TRANSFERI

Doznajemo: Bilić dobiva najveću želju. Potpisuje idućeg tjedna

Foto: Gulliver / Getty Images

SLAVEN BILIĆ nikada nije krio tko mu je najveća želja u prvom prijelaznom roku koji kao menadžer West Bromwicha radi u Premiershipu. 

Vraća se jedan od igrača koji su Biliću donijeli povratak u Premiership

Grafika: Sofascore za IndexSport

Filip Krovinović (25) prošle sezone je na posudbi u WBA-u iz Benfice kao središnji ofenzivni vezni, pa zatim i onaj na centru u sustavu 4-2-3-1 odigrao 43 utakmice, postigao tri i namjestio četiri gola, odreda ključne u tijesnoj i uspješnoj borbi za plasman u Premiership. 

Htio ga je i Siniša Mihajlović

Doznajemo da je sve dogovoreno između West Broma i Benfice te da Krovinović početkom idućeg tjedna potpisuje jednogodišnju posudbu bez prava otkupa. Bilić nam je prije dva dana rekao da će to biti riješeno kroz koji dan. Krovinovićevi menadžeri su pomogli tako što su izvršili presing jer su odbili sve druge zainteresirane klubove te rekli Benfici da.idu u pregovore u Španjolsku i Italiju. Krovinovića su naime htjeli Getafe i Bologna. 

Krovinović se nakon sjajne sezone na posudbi u WBA-u vratio u portugalski klub, ali Bilić je neprestano ponavljao da s igračem koji mu je bio jedan od glavnih u dostizanju prve lige želi i igrati u elitnom rangu.

Bilić je govorio: Bit ću ekstremno razočaran ako ne uspijemo vratiti Krovinovića. Ne želim niti pomišljati da će se to dogoditi

"Bit ću ekstremno razočaran ako ne uspijemo vratiti Krovinovića. Ne želim niti pomišljati da će se to dogoditi. Svakog dana kada dođem u klub prvo pitam za njega. Zato što je bio ključni igrač momčadi koja je izborila Premiership. Briljirao je na terenu. On nam tamo omogućava da budemo svestrani i mijenjamo načine igranja bez da mijenjamo igrače", rekao je Bilić i objasnio što je zapreka da mu se prva želja ostvari: "Budžet. Moramo naći novac za posudbu ili što već. Filip želi doći i svi ovdje jedva čekaju da dođe. Čuo sam da je Benfica zainteresirana i zato sam optimističan u pogledu Filipovog povratka."

Nije ga mogao otkupiti jer je potrošio budžet na pojačanja

Budžet za pojačanja o kojem Bilić govori već je iscrpio kupnjom još dvojice igrača koji su mu prošle sezone bili na posudbi. Za Gradyja Dianganu platio je West Hamu 13,5 milijuna eura, dok je za Matheusa Pereiru platio lisabonskom Sportingu 9 milijuna eura. Zato Bilić nije mogao otkupiti Krovinovića, za kojeg je Benfica tražila 10 milijuna eura. WBA je za njega nudio posudbu uz pravo otkupa za 6 milijuna eura.

"Najnesretniji hrvatski nogometaš" i Bilić uskrsnuli jedan drugog

Benfica je to odbila i nije htjela prodati igrača kojeg je u ljeto 2017. kupila od Rio Avea za 3,5 milijuna eura. Krovinović je u velikanu krenuo sjajno, bio blizu Dalićevog popisa za SP, ali teška ozljeda, potrgani prednji križni ligamenti koljena, usmjerili su ga na novo dokazivanje, u West Brom. Tamo su "najnesretniji hrvatski nogometaš" i Slaven Bilić jedan drugom spasili karijeru

Pročitajte više