Dudu se oglasio: Osjećam olakšanje, ja sam pošten igrač!

NAKON što mu je Žalbena komisija Europske nogometne federacije (UEFA) poništila kaznu zbog navodnog simuliranja, javnosti se putem web-stranice Arsenala obratio i sâm Eduardo.

> Uefa poništila Eduardovu kaznu zbog simuliranja!

> Video - U hajku na Eduarda uključio se i škotski savez: "Uefa mora biti hrabra i kazniti ga!"

> Uefa pokrenula istragu, Eduardu prijete dvije utakmice zabrane

> Uefa optužuje Eduarda za pokušaj prevare suca: Odluka o kazni 1. rujna

> UEFA kaznila Eduarda s dvije utakmice suspenzije!

> Sir Alex Ferguson: Kazna Eduardu je pravedna, ne bih bio sretan da moj igrač napravi takvo nešto

Hrvatski je reprezentativac poručio kako je vrlo zadovoljan što je istina izašla na vidjelo.

"Sve što smo trebali napraviti je bilo dokazati što se dogodilo i uspjeli smo u tome. Zbog ove se odluke osjećam puno bolje. Osjećam olakšanje. Imao sam veliku podršku obitelji, prijatelja i, dakako, kluba!, stoji među ostalim u Eduardovom priopćenju.

"Sada samo želim zaboraviti sve ovo i misliti o utakmici protiv Standard Liegea u srijedu. Pripremio sam se za utakmicu u Belgiji jer sam imao dobar osjećaj i vjerovao u pozitivan ishod žalbe. Sada kada znamo konačnu odluku, radujem se što ću moći pomoći momčadi u srijedu navečer", dodao je napadač Arsenala uoči otvaranja Lige prvaka.

"Ja sam pošten igrač"

"Sve čega se sjećam oko incidenta je da sam odmah, čim sam primio loptu, punom brzinom krenuo prema golu. Bio sam vrlo blizu Celticovom vrataru i osjetio sam kontakt na svojoj nozi, nakon čega sam izgubio ravnotežu. Znam možda i bolje od ikoga da u velikoj brzini svaki kontakt može biti opasan. Želim samo reći da sam pošten igrač. Za postizanje golova morate iskorištavati svoje prilike, a ja nisam tip igrača koji mora biti nepošten da bi bio strijelac", zaključio je Eduardo.

Podsjetimo, Disciplinska je komisija UEFA-e 1. rujna kaznila Eduarda s dvije utakmice zabrane nastupa u Ligi prvaka jer je na temelju televizijske snimke procijenila da je Arsenalov nogometaš odglumio prekršaj i tako nasamario suca koji je dosudio jedanaesterac. Londonski se klub žalio na tu odluku, a Žalbena je komisija UEFA-e u ponedjeljak poslijepodne poništila suspenziju zbog nedostatka dokaza da je hrvatski reprezentativac simulirao u uzvratnoj utakmici 4. pretkola Lige prvaka protiv Celtic.

Pročitajte više