Dujmović zabio za pobjedu, Križancu prvi poraz u novoj sezoni

POGOTKOM Tomislava Dujmovića iz 65. minute moskovski Lokomotiv pobijedio je Spartak iz Naljčika 1:0 u utakmici sedmoga kola ruskog nogometnog prvenstva.

Hrvatski 28-godišnji veznjak nastavlja sa sjajnim igrama u dresu kluba u koji je preselio iz Amkara. Nakon što je u trećem susretu za svoju novu momčad postigao premijerni pogodak, u istome je uspio i ove nedjelje. Ponovno je Dujmović pogodio suparnička vrata nakon udarca glavom, a zbilo se to u 65. minuti susreta.

Bio je to jedini pogodak na utakmici dovoljan za tri boda momčadi koja je prošloga tjedna smijenila trenera Rašida Rahimova. Na njegovo je mjesto, nakon pobjede uz tri remija i dva poraza, privremeno zasjeo Vladimir Maminov i u prvom susretu s klupe odveo momčad do slavlja.

Dodajmo da je Dujmović u 21. minuti zaradio javnu opomenu, te da je njegova momčad od 44. minute susreta imala brojčanu premoć na travnjaku (isključen Gogua).

Nogometaši Zenita pretrpjeli su prvi poraz u novoj sezoni ruske Premier liga. Kao domaćin je bolji od momčadi iz Sankt Peterburga bio Rostov 2:1 u 7. kolu.

Hrvatski nogometaš Ivica Križanac odigrao je svih devedeset minuta za goste koji su izjednačili u 84. minuti preko Pavela Pogrebnjaka (pogodak iz jedanaesterca), ali je tri boda domaćinu vratio Gatcan pogotkom dvije minute kasnije. Pred kraj utakmice je pocrvenio igrač Zenita Tekke.

S igračem manje je igrao moskovski CSKA kod Krilje Sovjetova, ali je pobijedio 3:1. U samo dvije minute (81. i 82.) je Šenikov dobio dva žuta kartona, ali je CSKA nakon toga povećao tadašnjih 2:1 u pobjedu 3:1.

Ruska Premier liga, 7. kolo:

Krilja Sovjetov - CSKA Moskva 1:3 (Savin 36 / Berezucki 63, Love 66, Maazou 90)

Rostov - Zenit 2:1 (Akimov 53, Gatcan 86 / Pogrebnjak 84-11m)

Lokomotiv Moskva - Spartak Naljčik 1:0 (Dujmović 65)

Himki - Kuban (kasnije)

Redoslijed: 1. Rubin Kazanj 14, 2. FK Moskva 14, 3. Krilja Sovjetov 13, 4. CSKA Moskva 13, 5. Zenit 12...

Totalsport
Foto: Index

Pročitajte više