Rukomet

Duvnjak i Cindrić otpali za prvi krug Eura? Horvat pozvao zamjenu, ništa od Karačića

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

NAKON što su u utorak lideri hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić dobili pozitivan test na koronavirus, izbornik Hrvoje Horvat odlučio je pozvati zamjenu s popisa pričuva.

Reprezentaciji će se tako ponovo pridružiti 22-godišnji Tin Lučin, koji je bio na prvotnom popisu te može igrati i srednjeg i lijevog vanjskog. Igor Karačić, koji je također među pričuvama, zasad nije pozvan.

Duvnjak i Cindrić otpali za prvi krug? HRS: Ako su negativni, igrat će

Europska rukometna federacija (EHF), prema navodima portala handball-world, ne planira dopustiti nastup zaraženim igračima sve dok ne prođe 14 dana otkako su dobili pozitivan test, pa čak i ako u međuvremenu budu negativni. Dođe li do službene potvrde te informacije, to bi značilo da Cindrić i Duvnjak nemaju pravo nastupa sve do 18. siječnja, a Hrvatska će dotad odigrati sve tri utakmice prve faze natjecanja.

Iz Hrvatskog rukometnog saveza su Indexu pak rekli da će Duvnjak i Cindrić, bude li im sljedeći test negativan, nastupiti u prvoj fazi u utakmicama protiv Francuske, Srbije i Ukrajine. Obojica su i dalje u sastavu, odvojeni od ostatka momčadi, a Lučin je trenutno pozvan samo za utakmice pripremnog Croatia Cupa protiv Bosne i Hercegovine te Rusije.

Pročitajte više