"Duvnjak u majici kratkih rukava i trapericama ne izgleda kao čovjek od milijun eura"

DOMAGOJ DUVNJAK jučer je u poslijepodnevnim satima napokon sletio u Hamburg. Nakon silnog natezanja između CO Zagreba i HSV-a, mladi je hrvatski rukometaš za 1.1 milijun eura odštete prešao u njemačkog Bundesligaša.

Ubrzo nakon dolaska na sjever Njemačke dao je i prvi kraći intervju za dnevnik Bild koji je napisao kako u običnoj kratkoj majici i trapericama uopće ne odaje dojam čovjeka od milijun eura i najskupljeg rukometaša svijeta. Bild piše i kako bi Duvnjak već večeras trebao debitirati za novi klub u prijateljskoj utakmici protiv Schaffhausena.

Prvo pitanje 21-godišnjem hrvatskom reprezentativcu bilo je kako je izdržao višetjednu borbu između Zagreba i HSV-a.

"Bilo je teško, izgubio sam mnogo živaca i jako se umorio. Zato želim zahvaliti HSV-u što sam napokon u Hamburgu."

Kakav je osjećaj biti najskuplji rukometaš svijeta?

"Ne gledam na to na taj način. Štoviše, cijela mi je ta situacija pomalo smiješna.2

Osjećate li zbog toga pritisak?

"Ne, na treninzima i utakmicama ću davati sve od sebe. Svih 100 posto."

Koji su vam ciljevi s HSV-om?

"Znam da ću dobiti svoju priliku i želim je iskoristiti. Radujem se momčadi, želim joj se čim prije prilagoditi."

U tome će vam sigurno pomoći sunarodnjaci Blaženko Lacković i Igor Vori.

"Svakako. Ja sam najmlađi od sve trojice, sigurno će mi pomoći da se prilagodim Hamburgu. Ovdje je sve fenomenalno" zaključio je Duvnjak. 

Kielu veći izgledi za naslov od HSV-a
  
Unatoč pojačanjima koja je ovo ljeto doveo HSV, uključujući i hrvatske reprezentativce Igora Vorija i Domagoja Duvnjaka, prvi favorit za naslov njemačkog rukometnog prvaka i dalje je Kiel. Tako barem tvrde bundesligaški treneri.

Hamburžani su doveli najboljeg igrača posljednjeg Svjetskog prvenstva Igora Vorija, kao i mladog Domagoja Duvnjaka kojeg su odštetom od 1.1 milijuna eura učinili najskupljim rukometašem u povijesti.

Uz to, u novu će sezonu HSV ući s proračunom od 7.5 milijuna eura, najvećim u svojoj povijesti, a vodstvo kluba je najavilo lov na sva tri trofeja, prvenstvo, Kup i Ligu prvaka. Međutim, stručnjaci i dalje više vjeruju Kielu.

U anketi u kojoj su treneri 18 bundesligaških klubova mogli dati više odgovora na pitanje tko će biti prvak u predstojećoj sezoni, Kiel je dobio 17 glasova, a HSV je zauzeo drugo mjesto s tek deset glasova. Aktualnom prvaku uvjerljiva pobjeda u anketi nije izmakla ni unatoč činjenici da je izgubio ponajboljeg svjetskog rukometaša Nikolu Karabatića koji je otišao u Montpellier, a dolazak Daniela Narcissea iz Chamberyja još uvijek nije realiziran jer se čeka dozvola njegova sadašnjeg kluba.

Na treće su mjesto među kandidatima za naslov treneri stavili Rhein-Neckar Löwen koji je dobio šest glasova, dok su Lemgo i Flensburg dobili po dva glasa.
 

 

Pročitajte više