Dva engleska velikana ulaze u borbu za Vrsaljka, Napoli žuri s ponudom

Foto: Hina

ZA ŠIMU VRSALJKA ovo bi moglo biti najluđe ljeto u karijeri. S Hrvatskom upravo putuje prema Francuskoj gdje će na Euru prvi put biti jedan od ključnih igrača reprezentacije, a u isto vrijeme kuha se njegov najveći transfer karijere.

Vrsaljko je, prema pisanju engleskih i talijanskih portala koji se bave nogometnim transferima, već neko vrijeme na meti Arsenala i Manchester Cityja, ali i talijanskog Napolija. No, to su za Vrsaljka slatke brige, jer koji god izabere između ta tri kluba, sigurno je da će igrati Ligu prvaka u novoj sezoni.

Napoli je navodno najbliže dovođenju hrvatskog reprezetativca za kojeg bi odšteta mogla iznositi oko 10 milijuna eura. No, odšteta će sigurno rasti ako se i Englezi uključe u nadmetanje, a Napoli traži i opciju po kojoj bi odštetu umanjili slanjem jednog igrača u suprotnom smjeru. Prema Transfermarktu, Vrsaljkov bivši klub Genoa još uvijek drži 40% prava na njegov ugovor te bi Napoli morao zadovoljiti oba kluba za otkup cijelog ugovora.

S 24 godine Vrsaljko je u pravim godinama za transfer karijere, a još jednom odličnom sezonom u Sassuolu privukao je pažnju velikih klubova. Statistički portal WhoScored uvrstio ga je u najboljih 11 Serie A ove sezone.

Pročitajte više