Džeko: Cijela Bosna i Hercegovina živi za naš nastup na Svjetskom prvenstvu

NAPADAČ Wolfsburga i reprezentacija Edin Džeko ispričao je za Fifa.com koliko bi volio da njegova nacionalna momčad izbori Južnoafričku Republiku.

"Učinit ćemo sve što budemo mogli da izborimo odlazak na SP 2010. godine. Imamo dobru momčad, iako mislim da će najveću ulogu odigrati sreća. U svakom slučaju, sljedeća naša dva dvoboja s Belgijcima bit će odlučujuća" izjavio je 23-godišnji napadač Wolfsburga, koji je u osam bundesligaških utakmica ovog proljeća zabio devet golova.

Prije četiri godine, u kvalifikacijama za SP u Njemačkoj, Bosanci i Hercegovci završili na nedostatnom trećem mjestu.

"Nadamo se da takvo razočaranje nećemo morati ponovno pretrpjeti."

O očekivanjima navijača reprezentacije koju vodi Miroslav Ćiro Blažević Džeko je kazao:

"Nogomet je najpopularniji sport u mojoj zemlji. Ljudi žive za to da jednog dana reprezentacija BiH zaigra na jednome velikom natjecanju."

Osim njega, u nacionalnom sastavu BiH igraju još trojica talentiranih igrača iz Bundeslige: njegov suigrač iz Wolfsburga Zvjezdan Misimović, te tandem iz Hoffenheima - Sejad Salihović i Vedad Ibišević. Zbog ozljede ligamenata koljena posljednjespomenuti napadač, još uvijek najbolji bundesligaški strijelac s 18 golova, koliko je zabio i Džekin suigrač u napadu Wolfsburga Grafite, neće biti od pomoći suigračima u reprezentaciji do jeseni.

"Razgovorali smo nakon nesreće koja mu se dogodila (na pripremama u La Mangi, op. a.) i zaželio sam mu brzi oporavak. Njegova ozljeda nije samo gubitak za reprezentaciju, već i za Bundesligu."

Trener Wolfsburga Felix Magath opisuje Džeku kao neviđeno talentiranog igrača s fantastičnom budućnošću.

"Uvijek je takve komentare lijepo čuti. Oni mi daju motivaciju za nastavkom dobrih igara. Uvijek se trudim usavršavati vlastitu igru i otklanjati nedostatke."

Na pitanje o željama u budućnosti Džeko je dao naslutiti da bi najradije zaigrao u AC Milanu.

"Nadam se da ću ostati zdrav i u dobroj formi, te da ću za reprezentaciju postizati golove koji će nas odvesti na Svjetsko prvenstvo. Isto tako i za Wolfsburg. Osobno sam veliki navijač Milana i oduvijek sam maštao da ću jednog dana moći zaigrati u jednome tako velikom klubu" zaključio je bivši nogometaš Željezničara i Teplica. 

Totalsport
Foto: AFP

 

Pročitajte više