Menadžer: Džeko nije trebao dokazati da je jedan od najboljih na svijetu, sinoć je to samo potvrdio

Foto: Getty Images/Guliver Image

EDIN DŽEKO bio je još jednom čovjek odluke i pogotkom protiv Barcelone pomogao je Romi izboriti polufinale Lige prvaka prvi put nakon više od 30 godina.

Džeko je ove sezone u 40 utakmica za Romu zabio 20 golova. Teško će nadmašiti prošlu, ali još ima vremena. Prije samo mjesec dana postao je prvi nogometaš u povijesti s najmanje 50 pogodaka u tri od pet najjačih europskih liga. A prošle zime bio je na korak do transfera u Chelseaja. Transfer je propao u završnici prijelaznog roka.

"Nisam želio otići jer cijele sezone radimo i igramo za ovakve noći. Uspjeli smo ostvariti što Romi nije uspjelo već 10 godina. Ponosni smo što idemo naprijed i igramo s najboljima", rekao je Džeko nakon što je svojim prvim golom u nokaut fazi Lige prvaka odveo Romu u četvrtfinale preko Šahtara.

Džekin menadžer Irfan Redžepagić slaže se da je Džekin ostanak u Rimu bila najbolja moguća odluka.
 

 
"Edin sinoć nije morao dokazati da je jedan od najboljih napadača na svijetu. Ako išta, samo je to potvrdio", rekao je Redžepagić za Tuttomercatoweb i dodao:

"Svi su na dobitku zbog Džekine odluke da odbije Chelsea; dobro je za Romu, dobro za navijače i za Džeku, svi smo sretni."

 

 

Pročitajte više